IZRAELSKI VIN DIESEL

Znate li tko je Lior Raz? Glavna zvijezda izraelske hit serije 'Fauda' zaludio je žene diljem svijeta

20.01.2023 u 06:40

Bionic
Reading

Iako smo navikli na američke i britanske serije, zahvaljujući streaming servisima, osobito Netflixu, lako su dostupne postale one iz cijeloga svijeta, a koje nisu ništa lošije od holivudskih hitova. Među njih zasigurno spada izraelska serija 'Fauda', kojom se proslavio glumac Lior Raz

Vjerojatno da serija 'Fauda' nije stigla na Netflix, zahvaljujući čemu se može pratiti u cijelome svijetu, Lior Raz ne bi stekao takvu popularnost, a vjerojatno ne bi stekao ni status seks simbola, što njega samoga nasmijava.

'Ako sam ja seks simbol, onda svaki muškarac na Zemlji to može biti. Samo sam običan ćelavi 50-godišnji grubijan', otkrio je u jednom intervjuu Raz, no upravo ta njegova obrijana glava, ožiljak na čelu iz prometne nesreće te mišićavo tijelo razlozi su zbog kojih žene diljem svijeta lude za njim.

  • +7
Lior Raz Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

No tko je zapravo Raz, izraelska inačica Vina Diesela? Rođen 24. studenog 1971. u Ma'ale Aduminu u Izraelu, odrastao je u Jeruzalemu, a njegovi roditelji emigrirali su iz Iraka i Alžira. Njegov je otac služio u izraelskoj vojsci, nakon čega se posvetio radu u rasadniku biljaka, dok mu je majka bila učiteljica.

Nakon srednje škole otišao je u vojsku te je postao i komandos. Nakon što je otpušten preselio se u Ameriku, a navodno je vojnički život na njega dosta teško utjecao, zbog čega je patio od PTSP-a.

U braku je s Meital Berdah i imaju četvero djece, s kojima žive u Ramat Avivu u Izraelu. Glumačku karijeru započeo je kada je imao 24 godine. U to vrijeme vratio se u Izrael te se pridružio glumačkoj družini Nissan Nativ u Tel Avivu. Imao je manje uloge u kazalištu i izraelskim televizijskim serijama, a potom je dobio priliku glumiti i na filmu.

Raz govori tri jezika - hebrejski, arapski te engleski - a slobodno vrijeme provodi vozeći motor. Prije 'Faude' glumio je i u seriji 'Hit & Run', za koju je, baš kao i za 'Faudu', napisao scenarij.

Ono što je zanimljivo u njegovoj biografiji je to da ga je tijekom života u Americi angažirala zaštitarska tvrtka da bude tjelohranitelj Arnoldu Schwarzeneggeru.