kumče grčkog kralja

Tko je Lady Gabriella Windsor, izaslanica koja je predstavljala Williama i Kate na pogrebu u Grčkoj

18.01.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Zbog privatnih obveza princ William nije mogao sudjelovati na pogrebu svog krsnog kuma - grčkog kralja Konstantina. Zbog njegovog izostanka, predstavljala ga je Lady Gabriella Windsor, također kraljevo kumče i Williamova rođakinja

Princ William i Kate Middleton zbog privatnih obveza bili su spriječeni otići u Atenu na pogreb grčkog kralja. Umjesto njih, u Grčku je otputovala Lady Gabriella Windsor. Na pogrebu nije bio ni kralj Charles III koji je imao ranije dogovoren sastanak u Škotskoj, a njega je predstavljala njegova sestra. Preminuli grčki kralj bio je kum na krštenju Williamu, ali i Gabrielli koja je u svoje i Williamovo ime ispratila kralja na vječni počinak.

Gabriella Windsor je 55. u redu za nasljeđivanje britanske kraljevske krune kao jedina kći princa Michaela i princeze Michaele od Kenta te mlađa sestra lorda Fredericka Windsora, oženjenog za polusestru i glumicu Claudije Winkleman, Sophie Winkleman.

Studirala je komparativnu književnost i socijalnu antropologiju na sveučilištima Brown i Oxford, a danas se bavi pisanjem. Lady Gabriella trenutno je 'freelance' spisateljica i surađuje u nizu publikacija, uključujući The London Magazine, Conde Nast Traveller, Sustainable First i Cabana magazine.

Vrlo je uključena u borbe za očuvanje okoliša pa je svoj talent za pisanje pokazala i 2020. godine kada je debitirala kao kantautorica objavivši svoje prve singlove za prikupljanje sredstava i podizanje svijesti za zakladu 'Playing for Change'. Cilj zaklade je povezati svijet glazbom, odnosno pokazati kako glazba ujedinjuje ljude s raznih krajeva svijeta.

  • +8
Lady Gabriella Windsor Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia