MATAN MEIR

Tijekom napada na Gazu poginuo producent Netflixove hit serije 'Fauda'

13.11.2023 u 12:34

Bionic
Reading

Angažiran u ratu protiv terorističke skupine Hamas, izraelski producent Matan Meir, koji je u vojsci bio stožerni narednik, a koji je međunarodno bio poznat kao producent serije 'Fauda', poginuo je u 38. godini života

Tužnu vijest o smrti izraelskog producenta objavila je ekipa Netflixove hit serije 'Fauda' na službenim profilima iste na društvenim mrežama.

'Apsolutno smo shrvani što moramo podijeliti da je jedan od članova naše obitelji Fauda, ​​Matan Meir, ubijen u akciji u Gazi. Matan je bio sastavni dio ekipe sve četiri sezone serije 'Fauda'. Svi glumci i ekipa potpuno su slomljeni zbog ovog tragičnog gubitka. Ovim putem želimo izraziti sućut Matanovoj obitelji i prijateljima. Neka mu duša počiva u miru', stoji uz fotografiju Matana Meira koji je život izgubio u 38. godini.

Podrijetlom s Golanske visoravni, Matan Meir bio je angažiran, baš kao i nekolicina drugih članova serije, u ratu protiv Hamasa koji od 7. listopada bjesni u pojasu Gaze. Prema pisanju Time of Israel, Meir je vojsku služio pet godina i imao je čin stožernog narednika.

Život je izgubio u eksploziji u blizni tunela kojeg je minirao Hamas u regiji Beit Hanoun.

Od kolege i prijatelja oprostio se i Lior Raz, glavni glumac u ovoj hit seriji, koji je Matana Meira opisao kao 'čovjeka zlatnog srca, punog dobrote i velikodušnosti.'