Objavio je video

Na ratištu u Izraelu: Netflixova zvijezda iz serije 'Fauda' otišao na prvu liniju

12.10.2023 u 08:45

Bionic
Reading

Lior Raz, koji u hit-seriji glumi zapovjednika tajne izraelske jedinice Dorona, otputovao je u južni Izrael kako bi spašavao obitelji koje su se nalazile pod Hamasovom opsadom

Lior Raz se, donosi Sky News, priključio 'braći po oružju' u gradu Sderotu na samoj granici Gaze, a zatim je na društvenim mrežama pokazao video u kojem se može vidjeti kako se on i sukreator serije - novinar Avi Issacharoff - skrivaju dok im iznad glava lete rakete.

'U pratnji Yohanana Plesnera i Avija Issacharoffa krenuo sam prema jugu kako bih se pridružio stotinama hrabrih volontera, 'braće po oružju', koji su neumorno radili kako bi pomogli stanovništvu na jugu Izraela. Poslani smo u bombardirani grad Sderot da izvučemo dvije obitelji', napisao je uz snimku, no nigdje se ne navodi kad je točno nastala.

Obojica su bivši članovi izraelske protuterorističke jedinice Duvdevan, odakle su i izvukli inspiraciju za seriju. 'Faudu' (neosporno desetljećima najgledaniju izraelsku produkciju) New York Times je proglasio jednom od najboljih TV serija 2017. Netflix je ugrabio prava na drugu sezonu, a do sada je dogurala do četiri prikazane sezone.

Lior Raz Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Podsjetimo, 'Fauda' govori o izraelskoj tajnoj jedinici čiji se članovi predstavljaju kao Arapi dok jurišaju Pojasom Gaze i Zapadnom obalom razbijajući ćelije palestinskih militanata i sprječavajući bombaše samoubojice, a samo ime serije na arapskom znači 'kaos' ili 'nered'.