VOLE NAGRADITI

Znate li koje su svjetske face najdarežljivije kad su napojnice u pitanju?

18.01.2024 u 06:29

Bionic
Reading

Malo je reći da su zaposlenici kultnog škotskog hotela, koji su jednako obožavali Vivien Leigh i John Travolta, ostali u šoku kada im je Rod Stewart ostavio nešto više od 12,5 posto od ukupno potrošenog iznosa za njihove osobne usluge i to što su mu bili na raspolaganju

Da je itekako galantan, Rod Stewart pokazao je kada je završavao njegov obiteljski odmor u kultnom škotskom hotelu Gleneagles. Plaćajući iznos dogovoren za smještaj, hranu i ostale aktivnosti, Stewart je naložio da mu se s računa skine dodatnih 12,5 posto za napojnicu djelatnicima.

Naravno, ništa vam ne znači tih 12,5 posto kada ne znate koliko je uistinu potrošio, no ako vam kažemo da je iznos napojnice na kraju bio 11.600 eura, to je i više nego dovoljno. Ne sumnjamo da je slične iznose ostavljao i tijekom svog ljetnog odmora u Hrvatskoj, no o kojim se ciframa radi, nije poznato.

OBITELJ NA ODMORU

Zaljubljeni kao prvog dana: Rod Stewart i Penny Lancaster uživaju u Marbelli

Pogledaj galeriju

Razlog za to što je ostavio toliku veliku napojnicu Stewart je opravdao riječima da je usluga u hotelu Gleneagles nenadmašna, a to je potkrijepio dodatnim napojnicama koje je ostavio u gotovini, uz poruku osoblju da mudro uloži svoj novac.

Time je definitivno podignuo ljestvicu među bogatima i slavnima koji zapravo nikada nisu sigurni kolike bi napojnice trebali ostaviti. I dok neki imaju 'zmiju u džepu' te smatraju da se osoblje ne treba dodatno nagrađivati, postoje i oni koji su i više nego galantni te cijene sve ono što se radi za njih.

  • +3
Taylor Swift na dodjeli Zlatnih globusa Izvor: Profimedia / Autor: Rich Polk / AFP / Profimedia

Upravo među njih spada i holivudski glumac Johnny Depp, a bio je iznimno darežljiv u jednom chic londonskom restoranu. Prema riječima konobara koji se zatekao 'u pravo vrijeme na pravom mjestu', svakog zaposlenika restorana koji je tog dana radio Depp je nagradio s nešto više od tisuću eura.

I bivši nogometaš, ujedno bivši Shakirin partner Gerard Pique, dok je igrao za Manchester United u Velikoj Britaniji konobaru je nakon večere ostavio napojnicu od 800 eura. Darežljiva je bila i Taylor Swift još kada je bila u vezi s Joeom Alwynom te je sve konobare u londonskom pubu nagradila s po stotinjak eura.

VIP UZVANICI

Zbog revije Louis Vuittona u Pariz stigle najveće svjetske face

Pogledaj galeriju

Njezina darežljivost potvrđena je i krajem prošle godine, na završetku američkog dijela turneje Eras, kada je svakog vozača kamiona, koji prevozi opremu za koncerte, nagradila s po 100 tisuća dolara. Riječ je o 50 vozača kamiona koji su prevozili sve potrebno za turneju diljem Amerike, što bi značilo da je samo za njihove bonuse potrošila pet milijuna dolara.

S druge strane, Zendaya i njezin dečko Tom Holland odlučili su počastiti pićem sve prisutne u jednom poznatom lancu kafića.