IDE I ONA

Zna kako isprovocirati: Severina zanimljivim odabirom ilustracije pozvala na današnji prosvjed 'Dosta je!'

12.05.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Pjevačica je još jednom pozvala sve svoje pratitelje da joj se pridruže na prosvjedu 'Dosta je!', koji će se održati danas, u četvrtak 12. svibnja, u 18 sati u više hrvatskih gradova. Objavila je neočekivanu ilustraciju uz poduži opis, a potom poručila kako ne može gledati tu sliku i kako jedva čeka da ju obriše

'Okupacija neke ženetine, koja se pojavila niotkud i godinama maršira gradovima, večeras je napokon gotova. Večeras je dosta osobe ‘Ž’ koja javno, a ministar i liječnici tajno, radi/e protiv žena i zakona. Dosta je njezine sekte i svih njezinih sljedbenika, koji bez emocija, empatije, ljudskosti i suosjećanja (suprotno svom nazivu) zagovaraju ono što nema veze sa životom. Večeras pravda za Žene, Kćerke i Unuke. DOSTA je! Danas u 18:00 h u Rijeci (Jadranski trg), Osijeku (Trg slobode), Sisku (kod ure), Šibeniku (Poljana), Splitu (Narodni trg), Zadru (Narodni trg), Korčuli (Spomenik), Puli (Trg Portarata) i Zagrebu (Trg bana Jelačića), gdje i ja dolazim...Vidimo se’, stoji ispod najnovije Severinine fotografije.

Potom je pjevačica koja poziva mnoštvo na prosvjed ‘Dosta je!’ dodala: ‘P.S. ilustraciju sam pronašla na internetu i maknut ću je za par dana, jer mi je negledljiva’.

Cijeli prosvjed organiziran je u nekoliko dana, a potaknut slučajem Mirele Čavajde, trudnice kojoj je u 26. tjednu trudnoće rečeno da nosi dijete s malignim tumorom na mozgu, a kojoj su hrvatske bolnice odbijale napraviti prekid trudnoće.

  • +8
Mirela Čavajda Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX