Šok u obitelji

Životna borba Petea Samprasa: Nekad najbolji tenisač svijeta proživljava najteže dane

30.10.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Amerikanac koji je 14 puta osvajao Grand Slamove otkrio je svjetskoj javnosti da su njegovoj supruzi Bridgette Wilson dijagnosticirali su rak jajnika

Pete Sampras uglavnom svoj život drži podalje od medija, no sada je odlučio da preko službenih stranica teniske organizacije ATP obavijesti javnost o teškoj situaciji u kojoj su se našli on i njegova obitelj.

U priopćenju je zamolio za pozitivne misli i molitve teniske zajednice dok mu se supruga Bridgette Wilson bori protiv opake bolesti. Za nju je doznala u prosincu.

'Ljudi znaju da sam prilično tih i povučen, ali proteklih godinu dana bilo je jako izazovno razdoblje za moju obitelj, odlučio sam obznaniti što se događa. Lanjskog prosinca supruzi Bridgette dijagnosticirali su rak jajnika, otad je imala tešku operaciju, prošla kemoterapiju i nastavlja s ciljanom terapijom', piše Sampras u priopćenju.

Slavni sportaš je s bivšom Miss Teen Amerike, glumicom poznatom po filmovima poput 'Zvono kao spas' i 'Znam što si radila prošlog ljeta' te serijama 'Frasier', 'CSI: Miami' u braku od 2000 godine, a ima dvojicu sinova, 20-godišnjeg Christiana i 18- godišnjeg Ryana. Obitelji živi u kući na obali jezera Sherwood u Kaliforniji.

'Bilo je nevjerojatno gledati kako naši dečki napreduju i snažno podržavaju Bridgette, sebe i jedni druge. Nastavila je biti nevjerojatna mama i supruga kroz to razdoblje i inspirirala druge. Shvatio sam i da je teško dobiti podršku drugih kad se radi o temi o kojoj je preteško razgovarati. Molim dobre misli i molitve za našu obitelj dok se Bridgette nastavlja napredovati na svom putu iscjeljenja', poručio je Sampras koji je ove godine proslavio 23. godišnjicu braka.

Podsjetimo, tenisač je osvojio sedam naslova Wimbledona, pet naslova US Opena i dva Australian Opena, a smatra se jednim od najvećih tenisača svih vremena.

Bridgette Wilson Izvor: Profimedia / Autor: ROBYN BECK / AFP / Profimedia