DIVNA PRIČA

Život je prepun ludih slučajnosti: Ida Prester prisjetila se prošlosti, no tek je sada sve dobilo smisao

11.06.2021 u 16:51

Bionic
Reading

Na jučerašnjem eventu susrele su se Ida Prester i Ljupka Gojić Mikić, a pjevačica i voditeljica odlučila je bivšoj manekenki i poduzetnici ispričati priču o svojim neslavnim manekenskim danima

Nakon duže pauze, eventi su se ponovno počeli odvijati u Zagrebu. Bilo je tako i jučer, na predstavljanju jednog pića, a koji nije propustila ni pjevačica i voditeljica Ida Prester. Na svojim profilima na društvenim mrežama, Ida je nakon povratka kući objavila fotografiju na kojoj pozira s bivšom manekenkom, danas poduzetnicom i majkom triju prekrasnih djevojčica, Ljupkom Gojić Mikić.

Uz objavljenu fotografiju Ida se raspisala i ispričala priču koja je sve oduševila. Njezin status prenosimo u cijelosti.

'Život je prepun ludih slučajnosti. Srela sam sinoć na jednom eventu Ljupku Gojić. Pričam joj kako sam s 12 godina krenula u Midikenn na tečaj za manekenke. Sve djevojčice iz ekipe smo tad 90-ih htjele bit manekenke. Vladala je era top modela, taman je izašao 'Freedom' Georgea Michaela, muzika, ples, moda...cijeli novi lifestyle. Mamu sam nagovorila da me pusti - nek dijete uči lijepo hodat, neće škodit.

Nakon tečaja, djevojčice su polagale veliki javni ispit u kino dvorani, uz žiri koji ocjenjuje modnu perspektivu polaznice i šansu da kad poraste bude nova Naomi, Cindy, Claudija...

Bilo nas je valjda stotinu djevojčica u najljepšim haljinicama, spremnih da probamo sreću. Mene su odmah 'srušili' na prvom izlasku - preniska, prejaka, preukočena... i tako su moje ambicije o modnoj karijeri u korijenu raspršene, ali glavni utisak dana bilo je nešto drugo. Pojavila se ta neka curica, od 8-9 godina, s plavim šalom oko vrata.

Dobro je se sjećam, kao i svi toga dana. Vidiš dijete i znaš da je jedan od milijun. Taj stav, ti pokreti, to nevjerojatno lice... cijela dvorana je buljila samo u nju. Pobrala je desetke u svim disciplinama, žiri je bio van sebe - ova mala je budući svjetski top model!

  • +6
Predstavljanje prvog hard seltzera Zagrebacke pivovare - WAI Moment Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Došla sam doma, zaboravila i na manekenstvo i na čudesnu curicu. Prepričavam ja događaj koji sam zapamtila kao dijete pred punih 30 godina... a Ljupka me gleda u nevjerici... pa to sam bila ja! Poklopila se i priča i godina i šal i dvorana!

Ne bih je prepoznala. Ali i dalje je najljepša. I nakon toliko godina na vrhu svjetske modne scene i života na svim kontinentima - jedna divna, skromna i pametna žena. Baš je dobro vidjeti te opet Ljupka Gojić!'