POZNATI BIH GLUMAC

Zijah Sokolović pozitivan na koronu, zbog loše kliničke slike smješten u beogradsku bolnicu

09.11.2020 u 15:15

Bionic
Reading

Prije nekoliko mjeseci bosanskohercegovački glumac, dramski pisac i redatelj je rekao da je u samoizolaciji zbog koronavirusa te se čuva. Za vrijeme karantene sa svog balkona je brojnim kolegama poručio da se čuvaju kako bi umjetnost mogla nastaviti živjeti. Sada se doznaje da je zaražen covidom-19, a zbog loše kliničke slike smješten je u bolnicu

Glumac se nalazi u bolnici u Beogradu, javlja Blic. Na telefonski poziv novinara 69-godišnji Zijah Sokolović je odgovorio, ali zvučao je umorno i nije mogao dugo razgovarati. Kazao je da je za sada dobro.

Prije dvije godine proslavio je 50 godina glumačke karijere, a u Ljetnom kinu Kazališta Ulysses na Malom Brijunu 1523. put je izveo svoju komičnu monodramu 'Glumac... je glumac... je glumac'.

'Glumac danas mora da piše, da režira, da pleše, da govori jezike, da nešto svira i da sam traži gdje ima nešto važno čemu treba pomoć da ugleda svjetlo pozornice. Ja sam skoro čitav život bio ‘slobodni umjetnik’ koji je želio da nastavi tradiciju ljudi koji su izmislili i teatar i glumca, da bi objasnili svijet u kojem žive. I sve što je došlo na tom mom putu – žena, djeca, unuci, putovanja, presvlačenja, kritike, ljudi, prijatelji, prolaznici – sve je dobro došlo', izjavio je ranije.