'Neka živi kazalište, neka živi umjetnost'

Zijah Sokolović: Performans na balkonu uz Svjetski dan kazališta

27.03.2020 u 18:33

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović izveo je u petak na svom bakonu performans uz Svjetski dan kazališta kojim je poručio - Ostanite kod kuće, da bi bilo kazalište, da bi bila umjetnost

'Glumci, kazališni umjetnici, draga publiko, danas je Svjetski dan pozorišta, kazališta, gledališča, teatra. Danas kažem - 'dajem kraljevstvo za pozorišnu predstavu'. Da bi bila predstava, ostanite kod kuće, ostanite doma. Da bi bila umjetnost, da bi bilo pozorište, da bi bila predstava', glasno je poručio Sokolović, sa svoga balkona u Sarajevu, a prenijeli mediji.

'Neka živi kazalište, neka živi umjetnost', zaželio je poznati glumac i rekao kako bi još govorio, ali da mora otići u izolaciju.

Svjetski dan kazališta obilježava se 27. ožujka od 1962. a taj datum odabrala je svjetska udruga za kazališnu umjetnost- ITI (Internatonal Theatre Institute). Ove godine njegovo obilježavanje je u znaku pandemije koronavirusa pred kojim, kako ističu svi kazališni djelatnici, teatar neće pokleknuti nego će, zahvaljujući novim tehnologijama, doprijeti do gledatelja.

Pravilno pranje ruku