Zvijezda domaćih serija

Zgodna glumica koju gledamo u 'Kumovima' ranije je pažnju plijenila u 'Ruži vjetrova'

27.03.2024 u 06:06

Bionic
Reading

Početkom nove sezone popularne serije na Novoj TV kao pojačanje je stigla Karmen Sunčana Lovrić. Gledatelji su je upoznali u ulozi Jelene u 'Ruži vjetrova', ali i u serijama 'Zora dubrovačka', 'Larin izbor', 'Zabranjena ljubav', 'Zlatni dvori', 'Bogu iza nogu', 'Sve će biti dobro', 'Na granici' i 'Kud puklo da puklo'. Sada gledatelje osvaja likom Tonke, mlade tajnice Macanovih

Karmen Sunčana Lovrić prati rad postave serije 'Kumovi' od samih početaka zbog mlade glumice Lare Obad (u ulozi Pere Macan), kojoj je glumačka trenerica.

O ulozi tajnice na pumpi Macan Benz u seriji 'Kumovi' rekla je da je 'ta Tonka, kao i ona Tonka iz poznate pjesme Daleke obale, 'nije mogla da se svlada'' te da je 'vedra, sposobna, otkačena i s njom joj definitivno nije dosadno'.

Riječ je o glumici koja je tijekom dugogodišnje karijere nanizala uspješne uloge u kazalištu, na filmu, puno je radila na radiju i sinkronizirala crtiće. Uz glumačke poslove, ravnateljica je u nezavisnom teatru Studio 9, ali i piše, producira, režira i izvodi svoje predstave, poput komedije 'Moderna Afrodita' (koja joj je donijela nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta). Prije toga izvodila je monodramu 'Dodaj me', progovarajući o životu na društvenim mrežama.

Ljubav prema glumi rodila joj se kad je s 10 godina došla u dramski studio na Galženici. Pohađala je dramsku grupu cijelu osnovnu i srednju školu, i premda je upisala i studirala neki potpuno nevezani fakultet, išla je na razne glumačke edukacije te je umjesto na fakultetu sve više vremena provodila na audicijama i potom odlučila da će se posvetiti isključivo glumi. Predstava 'Gospođica Neću' Scene Gorica uvela ju je u svijet lutkarstva i donijela joj prvu nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta.

  • +4
Karmen Sunčana Lovrić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prva plaćena uloga bila joj je reklama, a prva profesionalna uloga u kazalištu ona u predstavi za djecu 'Žaba i Vol' Studija Kubus. Prva velika ansambl predstava bili su joj pak 'Gospoda Glembajevi' na Dubrovačkim ljetnim igrama. Uz glumu trenira, ide na gimnastiku, bavi se streličarstvom i slacklineom (hodanjem po vibrirajućoj traci). Ranije je izjavila da je nesretna kad je predugo na jednom mjestu te da 'često prakticira isprekidani post ili dan-dva ne jede ništa, jer se tijelo najbolje regenerira kad ne probavlja'.