iscrpljujuće i zahtjevno

Željko Krušlin Kruška i njegova supruga bore se s koronavirusom: 'Da nije bilo pameti i vještine doktora, ne bi dobro završio'

01.03.2021 u 14:34

Bionic
Reading

Glazbenik i poznata radijska voditeljica koja je netom prije nego što se zarazila primila svjetsku nagradu za reportažu s Covid odjela u KB Dubrava, na kućnom su liječenju. Riječ je o iscrpljujućoj i zahtjevnoj bolesti, ali najgore je iza njih. Ivana Radaljac Krušlin za tportal je ispričala kako se ona i suprug oporavljaju i vraćaju snagu

Željku Krušlinu Kruški simptomi su se pojavili iznenada. Kašljao je, desetak dana imao temperaturu oko 39 i osjećao iscrpljenost i glavobolju. Zasićenost krvi kisikom padala je ispod prihvatljivih granica, a u bolnici su mu utvrdili promjene na plućima uobičajene za koronavirus.

Simptomi, njegove suprug Ivane Radaljac Krušlin bili su blaži popraćeni mučninana, glavoboljama i temperaturom što je trajalo svega nekoliko dana pa se posvetila suprugu.

'Željko je strahovito oslabio, izgubio na kilaži. Sada pokušava vježbati po malo da se vrati u kondiciju jer mu je stradala mišićna masa. Trenutno počinjemo s malim i kratkim šetnjama. Sve skupa traje otprilike tri tjedna i da nije bilo pameti i vještine doktora, ne bi završio dobro. Cijelu koronu i lockdown je doma radio punom parom, napisao preko 60 pjesama, pripremio zbirku pjesama za izdavača, a sada ne može ništa', ispričala nam je Ivana koja je nedavno dobila nagradu AVA Digital Awards radi reportaže koju je napravila s intezivnog Covid odjela u KB Dubrava. Bila je prva radijska novinarka koja je ušla na taj odjel, a nominirali su je prijatelji i njoj neki ne baš poznati ljudi.

'Počašćena sam i sretna što sam dobila tu nagradu, a još mi je draža jer sam naknadno saznala koliko je bila jaka konkurencija iz cijeloga svijeta. Nisam se bojala, a htjela sam pokazati realnu situaciju ondje. Mučno je bilo gledati ljude najteže pogođene ovom bolešću te požrtvovnost medicinskih sestara, medicinskih tehničara i liječnika', ističe Ivana koja je svoj Zlatni kipić dobila posebnom dostavom. Dodaje kako im je kćer Edita koja je lani u listopadu preboljela koronu pa ima stečeni imunitet, unatoč obvezama na faklutetu, od velike pomoći.