NEKA DRUGA STRANA

Željko Krušlin Kruška otkrio dugo skrivani talent

01.03.2017 u 10:03

  • +8

Otvorenje izložbe grafika Željka Krušlina Kruške

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev / CROPIX

Bionic
Reading

Pjesma 'Divno je biti nekome nešto' grupu Latino vinula je u sam vrh domaće glazbene scene početkom devedesetih, a onda neko vrijeme kao da se više nije čulo za Željka Krušlina i bend. Iako više nije bio medijski prisutan proteklih godina je bio aktivan na terenu te je nastupao s bendom, a u ponedjeljak navečer je pokazao dugo skrivani talent. U Zagrebu je predstavio svoju izložbu grafika

Željko Krušlin Kruška dugo je skrivao izniman hobi, za koji je znao samo uži krug prijatelja i rodbine. Riječ je o likovnoj umjetnosti, odnosno slikarstvu. Svoje uratke predsatvio je sinoć u u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Glazbenik je izložio dvadesetak radova nastalih u protekle dvije godine, a tema njegovih je - žena.

'Nakon glazbe, likovna umjetnost moja je druga najveća ljubav. S jednakim divljenjem sam odmalena slušao glazbu i uživao u slikama vrhunskih svjetskih majstora. Prije dvije godine supruga me nagovorila na pohađanje tečaja na Rokovom perivoju. Već na prvim radovima dobio sam pohvale profesora što mi je dalo vjetra u leđa. Motive nisam posebno birao nego sam u stvaralačkom zanosu crtao sve što se nalazilo oko mene. Vidjet ću kamo će me to sve skupa odvesti, a za sada osjećam neizmjernu radost stvarajući', izjavio je glazbenik.

Zašto motiv žene?

'Žena me fascinira na više razina. Od njezine putenosti do majčinske figure. Premda su trendovi  i pomodarstvo su neumoljivi, pokusao sam prikazati da je ženi izuzetno vazna nutrina i toplina koju nosi u sebi, u kakvim god se oblicima, pa makar i iz mojeg kista, pojavljivala. Žena je uzrok i razlog postojanja. Sve radosti i tuge počivaju na ženskim skutima.

Jedan od najpoznatijih regionalnih latino majstora nije zapostavio svoju prvu ljubav - glazbu te priprema i nove projekte koje će uskoro predstaviti.

'Već za desetak dana u eter cemo pustiti novi singl 'Čuvaj me'. Prve kritike su izuzetno pozitivne, pa čak i vrlo smjele. Neki glazboznanci i brojne kolege, koji su pjesmu čuli u roh-bau izdanju, kažu da je u rangu, ako ne i bolja od 'Divno je biti nekome nešto', pohvalio se glazbenik.