regionalna zvijezda

Željko Joksimović najavio koncerte u Zagrebu i Zadru

06.04.2023 u 07:27

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih regionalnih glazbenika nastupit će 4. studenoga u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru, a 11. studenoga u zagrebačkoj Areni

Joksimović je srpski pjevač, skladatelj, tekstopisac i multiinstrumentalist. Jedan je od najuspješnijih srpskih glazbenika, a poznat je i širom regije. Karijeru je započeo još kao tinejdžer svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima, nakon čega je počeo surađivati s poznatim izvođačima u Srbiji, stoji u najavi.

Njegova prva pjesma 'Pesma Sirena' objavljena je 1998. godine. Nakon toga je uslijedio niz hitova poput '7 godina', 'Varnice' 'Nisam te zbog lepote voleo', 'Nije ljubav stvar“, 'Leđa o leđa', 'Milimetar', 'Drska ženo plava' i mnoge druge.

U dugogodišnjoj karijeri ostvario je i mnoge uspješne duete. U suradnji s pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je pjesmu 'Ponoć' za film 'Toma', posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću. Nastupao je na mnogim međunarodnim festivalima, a 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom 'Lane moje', s kojom je zauzeo drugo mjesto.

Joksimović je također poznat kao producent i autor pjesama drugih izvođača, a njegove pjesme su ostvarile veliku popularnost u cijeloj regiji. Svira 11 instrumenata, smatraju ga jednim od najvećih glazbenika s ovih prostora. U karijeri je objavio više od deset albuma.