NJEZINA JE ZADNJA

Želje svoje pokćerke sasjekla je u korijenu: Nakon što se Ivanka Trump previše opustila u Bijeloj kući, Melania je postavila čvrste granice

15.06.2020 u 18:38

Bionic
Reading

Iako joj je, kako je otkriveno u knjizi, period prilagodbe u trenutku kada je dobila novu ulogu, onu prve dame Amerike, bio iznimno težak i naporan, niti u jednom trenutku Melania Trump nije dozvolila da joj pokćerka Ivanka Trump zasmeta na njezinu putu

Mnogi se još uvijek, itekako jasno, sjećaju kako je Ivanka Trump, tijekom cijele predsjedničke kampanje, ali i u prvim mjesecima nakon što je proglašen novim američkim predsjednikom, bila neprestano prisutna uz svog oca Donalda Trumpa. To se, dakako, niti najmanje nije svidjelo njezinoj maćehi, trećoj Trumpovoj supruzi Melaniji Trump, posebice ne njezina želja za moći, a sve o tome otkriveno je u novoj biografiji 'The Art of Her Deal', Pulitzerom nagrađene novinarke Washingtona Posta, Mary Jordan.

Kako piše autorica nove biografije američke prve dame, koja je za pisanje iskoristila s više od 100 intervjua, Trumpova pobjeda u predsjedničkim izborima 2016. došla je svima kao iznenađenje, pa i samom Donaldu Trumpu, koji je već bio isplanirao odlazak na golf u Škotsku, a sve kako ne bi morao gledati Hillary Clinton kako uživa u pobjedi nad njime.

Kada su pristigli rezultati, Trump i njegova supruga morali su brzinski mijenjati planove i prilagođavati se novim ulogama. Majka njegovog najmlađeg sina Barrona, Melanija Trump, isprva je odlučila ostati u njihovom luksuznom penthouseu u Trump Toweru u New Yorku, zajedno sa sinom, a navodno je tamo promijenila i detalje svojeg predbračnog ugovora s Trumpom.

U vrijeme dok je ona bila u New Yorku, njezina pokćerka i Trumpova miljenica Ivanka Trump, postavljena je za savjetnicu američkog predsjednika, radeći iz Zapadnog krila. Upravo tijekom tog perioda proračuni koji su trebali biti namijenjeni za djelatnike ureda prve dame usmjereni su u Zapadno krilo i prema Ivanki Trump koja je navodno radila pritisak na svog oca da preimenuje Ured prve dame u Ured prve obitelji.

  • +4
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prema izvorima bliskim obitelji Trump, a prema pisanju Mary Jordan, Melania Trump takvo što nije dopustila, dapače, odlučila je postaviti čvrste granice sa svojom pokćerkom koja se previše opustila u Bijeloj kući.

'Ivanka se počela ponašati kao da je Bijela kuća njezin dom, a Melaniji se to nije niti najmanje svidjelo. Kada su ona i Barron napokon uselili, stavila je točku na sve Ivankine želje', napisala je Mary Jordan, dodajući kako upravo Melania Trump ima najveći utjecaj na svog supruga.

'Melania se drži po strani, no nevjerojatno je utjecajna. Ona nije od onih koji će reći koga treba zaposliti ili kome treba dati otkaz, no jasno daje predsjedniku do znanja kakvo je njezino mišljenje o svemu i kod njega to ima veliku težinu.'