NA TWITTERU

Zapadno krilo bjesni na Melaniju Trump: Posljednjim istupom pokazala da se ne slaže s odlukama svog supruga

09.06.2020 u 11:54

Bionic
Reading

Posljednja javna poruka prve dame Amerike, Melanije Trump, a koju je izrekla povodom ubijanja Georgea Floyda, što je u konačnici izazvalo masovne demonstracije diljem zemlje, izbacila je iz takta Zapadno krilo Bijele kuće, jer se takvom istupu nisu nadali

I dok je američki predsjednik nastavio sa svojom mantrom, da su zakon i red najvažniji u svakoj zajednici, njegova supruga Melania Trump vodi se onom - mir i ozdravljenje. To se barem da tako zaključiti iz njezinih objava na Twitteru koji su itekako uznemirili Zapadno krilo.

Kako su otkrili izvori Bijele kuće, gotovo paralelno s konfencijskim pozivom Donalda Trumpa s američkim guvernerima, u kojima im je bijesno poručio kako izgledaju kao 'jadnici' te da su 'slabići koji ne mogu uvesti reda i zaustaviti demonstracije', Melania Trump twitala je da je toj zemlji najpotrebniji mir.

'Fokus treba biti na brizi jednih za druge, kao i ozdravljenju naše divne nacije', napisala je Melania Trump, no na upite CNN-a da komentiraju njezine istupe, iz njezinog ureda nisu odgovorili. No, zato se oglasila Judd Deere iz Ureda za medije Bijele kuće.

'Prva dama Melania Trump brine o Amerikancima, a njezina je poruka prepuna utjehe, ohrabrenja, ozdravljenja i mira, a sve to važan je dio predsjednikove obveze da zaustavi nasilje i vrati sigurnost u naša susjedstva.'

Ovakav javni istup navodno je iznenadio Zapadno krilo, iako su već navikli na njezine izjave koje ona daje mimo datih direktiva Bijele kuće. Već je dobro poznato da je podržala košarkaša LeBrona Jamesa nakon što je Trump njegov intelekt nazvao upitnim, jasno dala do znanja da ideja o odvajanju roditelja i djece na meksičko-američkoj granici, što je ponovno njezin suprug zatražio, nije normalna, kao i da je u javnosti potrebno nositi zaštitne maske za lice kako bi se smanjilo prenošenje koronavirusa, a nakon što je predsjednik odbio nositi iste u javnosti.