Hazal Türesan

Zbog turske uspješnice 'Fazilet i njezine kćeri' milijun Hrvata zalijepljeno je uz ekrane: Ona je jedna od glavnih zvijezda te serije

11.09.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Apsolutni hit ovog ljeta na malim ekranima turska je serija 'Fazilet i njezine kćeri', a svake večeri na Novoj TV gledaju je brojni gledatelji. Hazal Türesan, koju domaća publika pamti kao Asli u seriji 'Ljubav i novac', sada tumači ulogu osvetoljubive i zavidne crvenokose Yasemin

Hazal Türesan rođena je u Ankari, a nakon studija došla je u Istanbul te godinu i pol živjela od sinkronizacija. Njezina obitelj htjela je da se bavi međunarodnim odnosima, koje je studirala, a da se glumom bavi samo iz hobija.

'Mogla sam danas biti diplomatkinja. Bila sam vrlo nesretna dok sam studirala. Politologija, Machiavelli i tako dalje. Predmeti su bili lijepi, ali kad je trebalo učiti, glava mi je bila prazna. Napokon, jednog dana sam prelomila u sebi i rekla - odlazim', prisjetila se glumica. Otišla je na prijemni ispit za glumu i tako odredila svoj životni put. Kada su je pak roditelji vidjeli na sceni, rekli su joj da se mora baviti glumačkim poslom.

'Odrasla sam u vrlo skromnoj obitelji. Okupljali bismo se u kući moje bake u Izmiru za vrijeme praznika. Kad bismo svi sjeli za stol, to su za mene bili posebni trenuci. Nažalost, izgubila sam oca 2013. godine. Imao je rak pluća, a brata 2015. godine. Trenuci u kojima smo se mogli smijati svemu do tog vremena kad su otišli za mene su bili neprocjenjivi. Obitelj je uvijek bila moja sigurna luka', izjavila je Hazal.

Dok je studirala u Ankari 2010. godine, pojavila se u serijama 'Deniz Yildiz', 'Ne zaboravi me', a nakon toga i u seriji 'Ljubav i novac'.

Danas 34-godišnja glumica ulogu Yasemin u seriji 'Fazilet i njezine kćeri' prihvatila je zbog dobre producentske kuće, dobrih redatelja, ekipe i scenarija. Za tu ulogu kaže da ima posve drukčiji život od njezinog.

'Ne poznajem nijednu takvu osobu. No u arsenalu mojih glumačkih oružja jedno od najjačih je promatranje. Od svih likova koje sam mogla vidjeti odabrala sam dijelove koji bi odgovarali Yasemin i zatim prepustila stvar mašti da bi se svi oni spojili i pokazali', rekla je. Za sebe ističe da je strastvena osoba.

'Vrlo sam ambiciozna, ali ambicija je nešto što trebate držati pod kontrolom. Tako to rade uspješni ljudi. Naravno, treba imati i malo sreće. U životu se nikad nisam natjecala s bilo kime. Strastvena sam oko onoga za što vjerujem da mogu postići i naporno radim na tome', pojasnila je.

View this post on Instagram

#tbt

A post shared by Hazal Türesan (@painofkermit) on

Ne voli se gledati na ekranu i ne voli čuti svoj glas. 'Strepim od toga da negdje čujem kako govorim. Nikad se ne smatram dovoljno dobrom ni u čemu. Isto tako je i prilikom fotografiranja. Obično se puno smijem, ali ne volim sebe kad se smijem. Ne zanima me kako izgledam ili poziram. Uvijek me zanima samo to kako se tog trenutka osjećam', kaže.

'Kad god promijenim boju kose, događaju mi ​​se lijepe stvari. Kad sam došla u Istanbul, obojila sam kosu u crnu boju i tada sam dobila ponudu za ulogu. Kad sam postala bakreno crvena, tjedan dana nakon toga stigla je nova ponuda. Kosa je moj srećonoša', otkrila je.

Nakon završetka snimanja 'Fazilet' glumila je u seriji 'Besmrtnici' za Netflix te se pojavila u filmu 'Bana Bir Ask Sarkisi Söyle', a trenutno ima ulogu u turskoj verziji 'Good doctora'.

View this post on Instagram

E öpüyorum o zaman :)

A post shared by Hazal Türesan (@painofkermit) on

Obožava serije 'Igra prijestolja', 'Orange is the New Black’ i 'Six Feet Under'. Kad je riječ o glazbi, posebno voli Davida Guettu, Siju, Jeffa Buckleyja te Apokalypticu.

Kad je riječ o njezinom ljubavnom životu, trenutno je slobodna. Kako je izjavila, usredotočena je isključivo na posao te se još ne vidi u braku i s djecom.

View this post on Instagram

Naber?🎈

A post shared by Hazal Türesan (@painofkermit) on