UZERLI I DERE

Zbog lijepe Firuze u haremu neće biti mira

31.01.2013 u 08:59

Bionic
Reading

Sretan i skladan odnos Sulejmana Veličanstvenog i njegove Hurem pomutio je dolazak iranke Firuze koja je osvojila vladara. Glumi je jedna od najvećih zvijezda turskih sapunica Cansu Dere

Novi lik u Sulemanu, Firuze, kupljena na tržnici robova i dovedena u harem gdje ljubomorom izluđuje Hurem jer najprije zavodi sultana trbušnim plesom, zatim poznavanjem poezije i sviranjem harfe. Firuze se za tu ulogu navodno naporno pripremala, istraživala povijesne spise iz 16. stoljeća, učila svirati harfu, plesati, recitirati… Ne čudi stoga što je uvjerljivo zaludjela Sulejmana i što je epizoda u kojoj je pao prvi poljubac između nje i Sulejmana srušila sve rekorde gledanosti u Turskoj.

Cansu Dere je glumila u prvih 10 epizoda treće sezone Sulejmana, a čim se pojavila u seriji, obožavatelji u Turskoj su se podijelili na pristaše Hurem i pristaše Firuze.

Na forumima i u medijima krenule su rasprave koja je ljepša, koja je bolja glumica i čiji je lik draži.

Cansu Dere i tri godine mlađa Meryem atraktivne su, no posve različite. Te su suprotnosti pridonijele dramskoj napetosti u serijalu, a valja reći da su im različiti su im i životni putovi u stvarnom životu – Meryem je školovana glumica, sretna je u ljubavi, ali nesretna s kilogramima, a Cansu jue samouka, vitka i – sama.

239237,238069,226993,237995