VIŠE OD ISPUNJENJA SNA

Zbog hat-tricka kojim je srušio Tottenham o njemu sad svi pričaju, a evo kakav je privatno Mislav Oršić

18.03.2021 u 23:07

Bionic
Reading

Dinamovom junaku, 26-godišnjem Mislavu Oršiću, lopta je od malena bila najvažnija igračka. Večeras ju je tri puta ugurao u mrežu Tottenhama, i to na stadionu za kojega je nekad sanjao da će jednog dana na njemu igrati. Skromni igrač otkrio je nedavno nekoliko detalja iz privatnog života

Odrastao uz dvije starije sestre u Španskom, Oršić je nogomet počeo trenirati još u vrtićkoj dobi u Zagrebu, ali s treninzima je prekinuo nakon samo nekoliko mjeseci jer su najmanju djecu u klubu raspustili kad se u Veslačkoj ulici radio novi kamp.

U klubu Trešnjevka ga nisu mogli primiti zbog premladog uzrasta, ali gledajući svog neutješnog sina, Mislavov je otac nakon dva tjedna otišao moliti da ga prime bez obzira na uzrast. I tako je sve počelo.

Nakon Trešnjevke, Oršić je igrao za Kustošiju, Inter iz Zaprešića, Speziu, Rijeku i Celje, te potom završio u dalekoj Koreji, zemlji uz koju ga vežu lijepe uspomene.

Iako ga je kao 22-godišnjaka malo bilo strah odlaska u nepoznato, danas kaže da nimalo ne žali zbog te odluke.

'Odlazak u Koreju bio je pun pogodak. Na početku nije bilo jednostavno, ali supruga Suzana i ja brzo smo se prilagodili. Najteže mi je na početku bilo zbog hrane. Šest mjeseci nisam htio jesti njihovu hranu, ali onda kad sam malo-pomalo kušao njihove specijalitete, oduševio sam se novim okusima i sada mi nedostaje ta hrana', reakao je za Večernjakov prilog Ekran Oršić i otkrio kako odlazak u Koreju nije označio samo promjenu mjesta boravka i novi klub, već i jedan važan životni korak.

Sa suprugom Suzanom Mislav je od srednjoškolskih dana, ali je odlazak u Koreju ubrzao veliku odluku.

'Koreja je odigrala bitnu ulogu u našim životima, tamo sam zaprosio suprugu, tamo smo začeli sina i, moram reći, da nam je na kraju život u Koreji bio odličan', kaže Orić kojemu je ponuda iz Dinama došla u pravom trenutku. Povratak u Zagreb odigrao se taman uoči termina za rođenje njihova sina.

Sina Manuela par je dobio prije nešto više od dvije godine, a krstili su ga 2018. godine, istoga dana kada se održalo i njihovo crkveno vjenčanje u stenjevečkoj Župnoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije.

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Suzana Oršić je 9. veljače ove godine rodila i drugog dječaka, a kako je pisao časopis Gloria, Mislav je prisustvovao njegovom porodu.

Skromni Oršić ne uklapa se u stereotipe vezane uz nogometaše, pa osim što s dečkima iz kluba rijetko izlazi, ne pati ni od stasusnih simbola.

'Ne patim od modnih marki, supruga mi ponekad sugerira što da odjenem i kako da nešto kombiniram, ali nismo neki ovisnici o modnim markama. Automobile volim, ne patim od toga, ali pratim nove modele i uspoređujem koji mi je bolji, ali to radim sebi za dušu', rekao je Mislav, koji je sretan što je opet u rodnom Zagrebu i klubu za koji navija odmalena.

Velika bakljada Bad Blue Boysa nakon prolaska Dinama u četvrtfinale Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL