CARRIE I BORIS JOHNSON

Zbog 23 godine mlađe plavuše britanski je premijer bio spreman učiniti sve, pa čak i ostaviti tadašnju suprugu i majku njegovo četvero djece, i započeti novi život u Downing Streetu

04.06.2021 u 06:34

Bionic
Reading

Malo je reći da su Britanci ostali bez riječi kada su doznali da se njihov premijer u tajnosti vjenčao u Westminsterskoj katedrali za svoju zaručnicu Carrie Symonds. Iako se nagađalo o njihovom skorom vjenčanju, pretpostavljalo se da će se isto odviti ovog ljeta, stoga je sve iznenadilo brzinska organizacija za tek 30 najbližih članova obitelji i prijatelja

Vjenčanje Borisa Johnsona i mlađahne Carrie Symonds ušlo je u povijest Velike Britanije, budući da je on ovime porstao prvi britanski premijer u posljednjih 199 godina koji se oženio za vrijeme trajanja mandata. No, za Borisa Johnsona ovo nije prvi brak, a ni prvo dijete koje je dobio s nekom ženom. Ipak, krenimo redom.

Da se rodila ljubav između njega i Carrie znali su tek njihovi najbliži prijatelji, ponajviše jer je u to vrijeme premijer još uvijek bio u braku s Marinom Wheeler. Ona je bila njegova druga supruga i do razvoda 2018. godine, proveli su 25 godina u braku i dobili četvero djece. Upravo zbog toga čekao je savršeni trenutak da se pojavi u javnosti sa svojom novom odabranicom, koja je u to vrijeme već bila dobro znana ponajviše zbog svoje uloge u sjedištu konzervativaca, odnosno Toryjevaca, a bila je i savjetnica u ministarstvu.

Ono što nije promaklo tračevima bilo je njezino divljenje Borisu Johnsonu, tada ministru vanjskih poslova, na svom Twitter profilu. Istom onom na kojem je samo 48 sati nakon vjenčanja brzo promijenila prezime iz Symonds u Johnson, kako bi i tamo sve bilo službeno.

  • +4
Vjenčanje Boris Johnsona i Carrie Symonds Izvor: Profimedia / Autor: Ben Cawthra / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nedugo nakon toga krenule su priče kako su njih dvoje dobri prijatelji, a zahvaljujući svom školovanju, tijekom kojeg je pohađala privatne škole u Londonu, Carrie Symonds postala je glasnogovornica konzervativaca, ali i cijele kampanje 'Back Boris' kojom se željelo da se 2012. Borisa Johnsona ponovno izabere za gradonačelnika Londona.

Nakon nekog vremena postala je i glavna osoba za komunikacije konzervativaca, no potom je i odstupila nakon što su krenule priče o njihovoj bliskosti. Do rujna 2018. glasine o njihovom ‘prijateljstvu’ stigle su i do Westminstera, a svako malo javnost je čula priče o intimnim večerama u Covent Gardenu u društvu mlade i atraktivne plavuše.

  • +7
Boris Johnson i Carrie Symonds Izvor: Profimedia / Autor: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

Samo jedan pogled na par u kutu dao je jasno do znanja kako među njima ima puno više od dvoje poslovnih suradnika ili prijatelja koji odlučuju o važnim stvarima za državu. Unatoč svemu još su uvijek uspijevali dobro zataškavati tragove svoje veze. Sve dok se Carrie Symonds nije pohvalila svojim prijateljima na jednom vjenčanju, oduševljeno im pokazujući poruke koje joj je slao Johnson. U jednom trenutku ispred restorana se pojavio službeni automobil Borisa Johnsona, u kojem se Carrie ubrzo ‘izgubila’, a potom se on pojavio i na njezinoj rođendanskoj zabavi povodom 30. rođendana.

Svi su bili svjesni da ga je mlađahna Carrie u potpunosti osvojila i okrenula mu života za 180 stupnjeva, a nekoliko mjeseci kasnije svoju ljubav više nisu mogli kriti. Carrie je ponosno držala njegovu fotografiju, na kojoj se smije, na zaslonu svog mobitela, i u afektu mu se obraćajući nadimkom ‘Bozzie Bear’.

Te 2018. organizirali su i zajednički dočeka Nove godine u njezinom domu u jugoistočnom dijelu Londona, namijenjenu maloj grupi prijatelja, koji nisu mogli ne primjetiti kako je Boris Johnson, zbog ljubavi, vidno smršavio, ali i počeo paziti na svoj izgled, počevši od svoje razbarušene frizure.

No, nije sve bilo tako idealno. Dapače, mnogi tvrde kako su oboje poprilično eksplozivni, stoga nikoga nije začudilo kada su susjedi pozvali u lipnju 2019. godine policiju nakon što su čuli vrištanje i lupanje u njihovom domu, gdje su već zajedno živjeli.

Nakon previše popijenog vina, Boris i Carrie započeli su svađu, tijekom koje je Johnson odbio napustiti njihov stan, a onda je krenulo i uništavanje stana. No, ništa od toga nije narušilo u konačnici njihovu vezu. Dapače, sve je nakon toga samo otišlo korak dalje, budući da su počeli razgovarati o vjenčanju.

Da je njihova veza ozbiljna potvrdio je i trenutak kada je Carrie Symonds tijekom službenog posjeta Balmoralu upoznala kraljicu Elizabetu II, a bilo je to ujedno i prvi puta u povijesti da je na tradicionalni događaj britanski premijer došao s nevjenčanom partnericom.

Upravo je ona bila i njegova najveća potpora tijekom njegove kampanje za britanskog premijera, učeći i sama kako se treba ponašati prva dama, što je ubrzo savladala, ne zamarajući se etiketama ljubavnice koje su joj i dalje lijepili.

U ožujku iduće godine par je imao dvostruki razlog za slavlje - ne samo da su se zaručili, već su objavili i sretnu vijest da čekaju svoje prvo dijete. Nagađa se kako je Johnson svoju partnericu zaprosio tijekom njihovog božićnog odmora na egzotičnom otoku Sveti Vincent i Grenadini.

Carrie Symonds objavila je tada na svom privatnom Instagram profilu fotografiju na kojoj ju premijer ljubi u obraz i uz to napisala: ‘Inače ovakve stvari nemam običaj objavljivati, no željela sam da moji prijatelji to doznaju od mene… Mnogi od vas znate, no oni koji niste upućeni, zaručili smo se krajem prošle godine, a početkom ljeta dobit ćemo i dijete.’

56-godišnji Boris Johnson prošle je subote u jutarnjim satima u katoličkoj Westminsterskoj katedrali izmijenio zavjete sa 23 godine mlađom zaručnicom Carrie Symonds. Ovime je Johnson postao je prvi premijer koji je stupio u brak otkako se Lord Liverpool 1822. godine oženio s Mary Chester, a vjenčanje je uslijedio samo šest dana nakon što su gosti primili pozivnice na kojima je bio naveden datum vjenčanja 30. srpnja zbog čega je ova vijest mnoge iznenadila.

Par je vjenčao otac Daniel Humphries, koji je prošle godine krstio i njihovog jednogodišnjeg sina Wilfreda, a tko se našao među 30 odabranih uzvanika, još uvijek nije službeno potvrđeno. Crkva je ispražnjena u subotu oko 13:30 sati, a osoblje je posjetitelje obavijestilo o naglom zatvaranju crkve. Mladenka, koja je odlučila ne nositi veo, izašla je iz limuzine oko 30 minuta kasnije u dugoj, bijeloj haljini. Uzvanici su za The Sun otkrili kako Johnson 'nije mogao skinuti pogled s mladenke'.

Za britanskog premijera ovo je zapravo treća sreća, odnosno, treći brak. Prvi put se vjenčao 1987. godine u dobi od 23 godine s Allegrom Mostyn-Owen koju je upoznao još kao student na Oxfordu. Njihov brak je poništen 1993. godine nakon što se ispostavilo da je Johnson u vezi s prijateljicom iz djetinjstva Marinom Wheeler.

Upravo se s Marinom vjenčao 1993. godine, a razveo 2018. Imaju dvije kćeri, Laru Lettice (26) i Cassia Peaches (22) te dva sina, Milu Arthura (24) i Theodora Apolla (20). Premijer ima i peto dijete, Stephanie Macintyre, s umjetničkom savjetnicom Helen Macintyre.

Inače, prije vjenčanja Carrie i Boris Johnson punili su novinske stupce i zbog renovacije stana u londonskom Downing Streetu, koja traje već 14 mjeseci, a na koje su utrošeni deseci i deseci tisuća funti, što si on nikako ne može priuštiti. No, za ljubav voljene žene spreman je pretrpiti i osudu javnosti.