ŠTO ĆE BITI?

Završni pregovori s nestrpljenjem se iščekuju: Princ Harry prvom će prilikom otputovati kući, a evo čemu se on i Meghan nadaju

28.12.2020 u 12:59

Bionic
Reading

Kako piše magazin The Sun, odbjegli princ Harry i njegova supruga Meghan Markle spremaju se na završne pregovore s kraljevskom obitelji oko svojih napuštanja titula i obveza s monarhijom. Kako je situacija s Covidom-19 nepredvidiva, pregovori su za sada zakazani virtualnim putem, a prvom prilikom princ Harry odletjet će u posjet baki, kraljici Elizabeti II

Uskoro će biti godinu dana otkako su princ Harry i Meghan Markle službeno napustili kraljevstvo te obznanili svoj odlazak iz britanske monarhije. Proteklih godinu dana živjeli su u Kanadi, a potom preselili u Kaliforniju gdje su pronašli svoje trajno utočište i dom s malenim Archiejom.

Međutim, Harry i Meghan još uvijek nisu ostvarili sve zacrtane planove te završili nagodbu s kraljevstvom. Zato ih u siječnju očekuju pregovori s prinčevom obitelji, na čelu koje sjedi kraljica Elizabeta II. Hoće li ostaviti svoje titule vojvoda od Sussexa, koje će poslove 'smjeti' obavljati, ostaju li im u trajno vlasništvo njihove humanitarne organizacije koje su pokrenuli i kako će nastaviti svoj život daleko od kraljevstva.

  • +3
Najbolji stajlinzi Meghan Markle u 2020. godini Izvor: Profimedia / Autor: Geoff Pugh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve to preostaje dogovoriti s bakom princa Harryja, kraljicom Elizabetom II. Prvi sastanak trebao bi se održati virtualnom putem Zoom konferencijskog poziva, a još uvijek se ne zna tko će službeno prisustvovati na njemu.

Princ Harry navodno je planirao doputovati nakon blagdana u Veliku Britaniju, ali s obzirom na striktne mjere i zabrane ulaska u zemlju zbog novog soja virusa Covid-19, njegov je put na neko vrijeme odgođen.

Izvori blisku paru otkrivaju da se i Harry i Meghan potajno nadaju da će im humanitarne organizacije za koje su nadležni ostati aktivne i da će se imati priliku njima baviti u budućnosti.

Podsjetimo, Meghan nadzire rad udruga koje osnažuju žene, edukaciju mladih te zaštitu životinja, dok je njezin suprug predsjednik udruge za zaštitu afričkih parkova prirode te glavni pokrovitelj inicijative Invictus Games, sportskog događanja za ratne veterane.

Osim toga, strani mediji došli su do informacije kako princ Harry i Meghan Markle planiraju svoj dolazak u Britaniju već ovoga proljeća, prilikom 95. rođendana kraljice Elizabete, potom u lipnju kada će Harryjev djed princ Philip navršiti 100 godina, a u Londonu žele biti i u srpnju kada se održava rođendan preminule princeze Diane koja bi tada, da je živa, navršila 60 godina.