KREĆU VEĆ OVOGA MJESECA

Princ Harry i Meghan Markle šire poslovno carstvo: Producirat će i voditi podcaste za Spotify

15.12.2020 u 21:51

Bionic
Reading

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa producirat će i voditi podcaste za streaming servis Spotify, objavila je u utorak švedska tvrtka. Započinju već ovoga mjeseca s 'Blagdanskim specijalom'

Kako u izjavi navodi Spotify, novoosnovana tvrtka slavnog para Archewell Audio će prema višegodišnjem ugovoru proizvoditi program koji kroz različite perspektive i glasove uzdiže i zabavlja publiku širom svijeta'.

Podcasti će biti dostupni besplatno putem Spotifyja, tvrtke koja nudi više od 1,5 milijuna naslova podcasta, poput 'The Michelle Obama Podcast', i doseže više od 320 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

  • +3
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prvi podcast Harryja i Meghan bit će 'Blagdanski specijal', koji će sadržavati 'priče nade i suosjećanja' za proslavu Nove godine, navodi se u priopćenju.

Prva cjelovita serija očekuje se sljedeće godine, a financiski dio ugovora nije objavljen.

'Kod podcasta volimo to što nam daje priliku da odvojimo trenutak i zaista slušamo, povežemo se jedni s drugima bez ometanja. Uz izazovnu 2020. godinu vrijeme nikad nije bilo bolje za to, jer kad se čujemo i čujemo priče jedni od drugih, podjsećamo se koliko smo svi međusobno povezani', navodi par u zajedničkoj izjavi.

Nakon što su se u siječnju povukli s kraljevskih dužnosti i sa sinčićem Archiejem preselili u Kaliforniju, ugovor sa Spotifyjem je najnoviji potez Harryja i Meghan s ciljem zarađivanja za život izvan kraljevske obitelji.

U rujnu je par potpisao ekskluzivni višegodišnji ugovor s Netflixom o produkciji televizijskog programa.