zdravi odnosi

Evo kako Kate i William odgajaju djecu da ne završe kao princ Harry

11.08.2023 u 14:53

Bionic
Reading

Princ i princeza od Walesa potiču razvoj bliskih odnosa između Georgea, Charlotte i Louisa te doziraju njihova pojavljivanja u javnosti

Kate Middleton i princ William razvoj zdravog odnosa između svoje troje djece, vjerujući kako će danas osmogodišnja Charlotte i petogodišnji Louis biti velika podrška desetogodišnjem Georgeu jednog dana kada postane kralj.

Kraljevski biograf Christopher Andersen, autor knjige 'The King: The Life of King Charles III.', piše kako princeza od Walesa ne želi da se njena mlađa djeca osjećaju poput ujaka princa Harryja, koji tvrdi da ga čitav život prati uloga 'rezerve'.

'Princ George nosi se s velikim pritiskom. No, ima i mlađeg brata i sestru koji mu to mogu olakšati', rekao je u razgovoru za US Weekly i nastavio:

  • +12
Kate Middleton i Princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

'Rekao bih da odrastaju u znatno zdravijim uvjetima od drugih kraljevskih potomaka tijekom povijesti. Princ i princeza od Walesa svjesni su da je princ Harry bio jako povrijeđen odrastajući u bratovoj sjeni te ne žele isto priuštiti Charlotte i Louisu.'

Zaključio je kako je glavni cilj omogućiti mlađoj djeci što normalnije odrastanje, bez da se osjećaju zasjenjeni ulogom budućeg kralja koju nosu princ George te da vjeruju kako bi upravo oni mogli odigrati bitnu ulogu u njegovom vladanju Ujedinjenim Kraljevstvom.

Sličnu želju ranije je izrazio i sam vojvoda od Sussexa, koji svojoj nećakinji i nećaku želi bolje odrastanje od vlastitog.

  • +4
Anmer Hall - imanje princa Williama i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Joan Wakeham / Shutterstock Editorial / Profimedia

'William i ja jednom ili dvaput vodili razgovor o ovoj temi, no on mi je jasno dao do znanja da njegova djeca nisu moja odgovornost. Ipak, osjećam se odgovornim. Od to troje djece, barem jedno će završiti poput mene, kao rezerva. I to me brine i boli', rekao je princ Harry za The Telegraph ranije ove godine, tvrdeći kako vlastitoj djeci neće pružiti slična iskustva.

Još jedan od načina na koji Kate Middleton i princ William žele omogućiti što normalnije djetinjstvo jest pomno doziranje pojavljivanja u javnosti. Primjerice, Georgea je otac odveo na kriket utakmicu Engleske prvi puta tek ovog ljeta, dok je malena Charlotte nedavno imala prvo pojavljivanje na Wimbledonu i igrama Commonwealtha.