DRUGAČIJI OD OSTALH

Zašto će Meghan i Harry biti najbolji kraljevski par u povijesti

Bionic
Reading

Iza nas je povijesno vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle, čime je moćna monarhija dobila još jedan kraljevski par. No, 33-godišnji Harry i tri godine starija Meghan itekako se razlikuju od svih dosadašnjih supružnika koji su bili ili su još uvijek na engleskom dvoru

Prelijepa ljubavna priča koja je započela još na zimu 2016. dobila je svoj sretan kraj, princ Harry odveo je do oltara svoju odabranicu Meghan Markle, a ona je postala dijelom engleske kraljevske obitelji i postala vojvotkinja. Samim time, palača je dobila još jedan mladi par koji će svojim radnim elanom unijeti dašak svježine, ali i novosti u ovu moćnu obitelj.

No, po čemu se to razlikuju vojvode Harry i Meghan od svih dosadašnjih kraljevskih supružnika. Stoljećima su se na kraljevskom dvoru izmjenjivali parovi koji su više ili manje obilježili povijest. Novu povijest od subote pišu i 33-godišnji Harry i 36-godišnja Meghan.

Njihovo upoznavanje teklo je drugačije

Za razliku od svih svojih predaka, princ Harry oženio je djevojku koja nema nikakve veze s Ujedinjenim Kraljevstvom te je 'obična pučanka'. Upoznali su se preko zajedničke prijateljice koja im je dogovorila spoj na slijepo. Njihova veza prvih je godinu dana bila donekle tajna te su za to vrijeme imali potpunu privatnost kako bi se upoznali što bolje. Vrijeme su uglavnom provodili kod kuće, u Meghaninu stanu u Torontu. Bilo je to ujedno i jedino razdoblje njihove veze koje je ostalo bez pogleda javnosti. Jednom kada su se pokazali svijetu, njihova intima prestala je postojati. Od tada su u centru pažnje, a s time će se morati naučiti nositi.

  • +18
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Transformacija princa Harryja

Poznat po razuzdanom načinu životu, bijegu od vlastite obitelji i odgovornosti, princ Harry posljednje dvije godine ipak pokazuje jednu novu, dosad neviđenu stranu sebe. Kao glavnu kariku za to mnogi spominju upravo novopečenu suprugu, koja ga je navela na pozitivne promjene.

Osim što je aktivniji unutar kraljevskih redova, prestao je piti, pušiti ali i počeo redovito trenirati, što je primjerenije jednom princu.

  • +4
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Harryjeva odbojnost prema tradiciji i tituli koju je naslijedio rođenjem nastala je kao posljedica psihičkih problema koje je trpio nakon smrti majke princeze Diane. Nedavno je sam Harry javno priznao pomiješane osjećaje koje je od tada proživio. Priznao je da je doživio totalni kaos, ali i da se borio s anksioznošću. Upravo zbog toga on i stariji brat William u suradnji s Kate Middleton pokrenuli su kampanju o mentalnom zdravlju kojom žele pomoći da se s te teme skine stigma.

Iskrenost prije svega

Princ Harry između ostalog vrlo je glasno izražavao sve svoje stavove bili oni u skladu s kraljevstvom ili ne. Tako je u potpuno iskrenom intervju kazao: 'Postoji li član kraljevske obitelji koji samoinicijativno želi postati princ ili kralj? Mislim da ne, ali svi mi koji smo se našli u toj situaciji prihvatit ćemo uloge koje nas čekaju.'

Rečenog se i počeo pridržavati, pa je prihvatio nekoliko važnih titula. Primjerice postao je zapovjednik kraljevske mornarice, tu titulu prihvatio je od djeda princa Philipa koji se umirovio. Isto tako nedavno ga je kraljica Elizabeta II postavila za predsjednika Commonwealtha.

  • +10
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nove zadaće čekaju ga i uz Meghan koja će mu biti od velike pomoći. Par će tako olakšati i vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea koji su posljednjih godina odrađivali većinu angažmana. Posao će se sada ravnomjerno rasporediti na oba kraljevska para.

Iskrenost princa Harryja mogla se vidjeti i kada je očiju punih suza progovarao o načinu na koji su mediji odredili sudbinu njegove majke princeze Diane. Kao svojevrsnu kaznu novinarima za to, na vlastito je vjenčanje pozvao tek jednog, provjerenog novinara.

Sama činjenica da je u tu moćnu obitelj ušla kći rastavljene Afroamerikanke i porijeklom Irca govori dovoljno o liberalnijim kriterijima kraljice Elizabete koju će jednoga dana naslijediti princ Charles, a potom princ William. Harry se nalazi šesti u redu za krunu, odmah nakon princa Georgea, princeze Charlotte i tek rođenog princa Louisa.

Kroz povijest pamtimo tek jedan slučaj ulaska Amerikanke u englesku kraljevsku obitelj, no samo zato što je princ Edward VIII abdicirao s vlasti kako bi oženio tada rastavljenu Wallis Simpson.

Pravi su uzor mladima

Svojom iskrenošću i spontanošću ovaj je par prema mnogima najbolji uzor mladima. Osim što pokazuju da ljubav nema prepreka, svojom aktivnošću unutar raznih humanitarnih organizacija kojima će biti na čelu, Harry i Meghan svijetu će pružiti pravi primjer.

  • +6
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Istovremeno Harryjeva supruga Meghan nikada nije bila tiha kada je riječ o nepravdi. Sama je objasnila da je odgajana da pomaže drugima i da štiti nedužne od nepravde. Posebno je osjetljiva na pitanja o ženskim pravima. Zato mnogi smatraju da će kombinacija ovo dvoje ljudi svijetu ali i dosadašnjem stanju britanskog kraljevstva donijeti mnoge pozitivne promjene.

Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal