KONTROVERZNA PRVA DAMA

Zanimljivi detalji: Evo što je sve otkrila biografija Brigitte Macron

20.01.2018 u 20:29

Bionic
Reading

Prva i neautorizirana biografija francuske prve dame, 64-godišnje Brigitte Macron, otkrila je neke široj javnosti dosad nepoznate detalje iz privatnog života kontroverzne prve dame

Biografija nazvana 'Brigitte Macron, l'affranchie' (Brigitte Macron, oslobođena žena) privukla je pozornost ne samo francuske već i svjetske javnosti, a u njoj je između ostalog otkriveno i da je aktualni francuski predsjednik Emmanuel Macron u mladosti napisao i erotski roman inspiriran njihovom vezom. Osim te pikanterije, biografija donosi i neke dosad nepoznate stvari iz života prve dame.

  • +18
Brigitte Macron Izvor: Reuters / Autor: CHARLES PLATIAU

Nije oduvijek bila učiteljica

Svi znaju da je svog sadašnjeg supruga upoznala dok je radila kao učiteljica u jednoj srednjoj školi koju je tad pohađao tinejdžer Macron. Tada 14-godišnji Macron zaljubio se u svoju 38-godišnju učiteljicu, a ni ona nije bila ravnodušna prema nju. Iako su ih razdvojili, par se nakon što je on napunio 18 godina vjenčao, a ostalo je povijest.

No, prije nego je postala učiteljica, početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, točnije 1982., Brigitte Macron je radila kao glasnogovornica u trgovačkoj komori grada Nord-Pas-de-Calais.

Na tom  se poslu zadržala dvije godine, a iako joj se posao sviđao, dala je otkaz 1984. i to zbog preseljenja u Strasbourg, kamo je s djecom i prvim suprugom otišla zbog njegova posla.

  • +10
Svi kaputi Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Politika ju je zanimala i prije no što je upoznala Macrona

Dok je živjela u gradu Truchtersheim pored Strasbourga, Brigitte Macron uključila se u lokalnu zajednicu, a  pomagala je u organiziranju društvenih događanja na tom području. No, uskoro je otišla korak dalje, pa se 1989. uključila u kampanju 'Truchtersheim sutra', a tom se prilikom i njezino ime našlo na izbornoj listi čiji je program obećavao smanjenje  troškova najamnine za mlade obitelji i izgradnju  parka.

  • +9
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nikad nije bila 'obična' profesorica

U dobi od 31. godine otkrila je svoj poziv i to sasvim slučajno. Francuska prva dama magistrirala je književnost, a prvi posao, u Protestantskoj školi u središtu Strasbourga dobila je odmah nakon prijave na natječaj.

Kasnije je dobila učiteljsku diplomu koja joj  je omogućila da predaje u srednjoj školi te je počela raditi u katoličkoj srednjoj školi La Providence u Amiensu gdje je i upoznala Emmanuela Macrona.  

Autorica biografije razgovarala je s mnogo njezinih bivših učenika, a svi se slažu da je bila jako strastvena i netipična profesorica koja je svoje učenike redovito vodila na kazališne predstave, puno razgovarala  s njima i o privatnim problemima te nerijetko išla s njima i na piće.

  • +13
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: profimedia

Smrt  sestre na nju je ostavila ogroman trag

Dok je Brigitte bila još tinejdžerka, 1961. njezina starija sestra poginula je u automobilskoj nesreći zajedno sa svojim suprugom i šestogodišnjom kćerkom. U biografiji autorica navodi da je ta trauma utjecala na Brigitte koja je oko sebe podigla zid kako bi se zaštitila.

  • +12
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zbog veze s Macronom ostala je bez svih svojih prijatelja

Autorica knjige otkriva kako je Brigitte Macron zbog veze s 24 godine mlađim Macronom koja je šokirala je stanovništvo francuskog grada Amiens, ostala bez svih svojih prijatelja. Na meti osuda našli su se i njezini roditelji, inače ugledni liječnici, koje su, piše autorica,  počeli tretirati kao da 'imaju kugu', prolaznici su pljuvali na njihova ulazna vrata te slali pisma u kojima su osuđivali njihovu kćer. 

 'Jednom mi je prilikom rekla kako je tada ostala bez svih svojih prijatelja. Svi oni s kojima je putovala, išla na odmore, preko noći su prestali s njom pričati', ispričao je u knjizi jedan prijatelj kontroverzne prve dame.

  • +8
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia