modna dominacija

Ona s pravom nosi titulu najbolje odjevene prve dame

08.01.2018 u 11:49

Bionic
Reading

Nakon što je u novu godinu zakoračila s titulom najbolje odjevene dame prema izboru modne biblije Voguea, Brigitte Macron dočekala je turski predsjednički par u Elizejskoj palači, pozdravila obitelji poginulih u napadu na redakciju satiričnog časopisa Charlie Hedbo i započela službenu kinesku turneju

Poznata po neustrašivom i odvažnom modnom stilu koji joj je osigurao mjesto na listi najbolje odjevenih prema izboru magazina Vogue, Brigitte Macron prošlog tjedna u Elizejskoj palači ugostila je prvu damu Turske Emine Erdogan.

Da je velika ljubiteljica odjevnih komada koji inspiraciju crpe iz muškog stila odijevanja, prva dama Francuske dokazala je odabirom upečatljiva blejzera prugastih motiva. Spomenuti blejzer stvoren od različitih tkanina, koje su činile upečatljiv colorblock efekt, Brigitte je istaknula klasičnim odjevnim komadima poput bijele košulje, uskih crnih hlača i kožnih gležnjača – kombinacijom koju često preferira u formalnim pojavljivanjima.

Objavu dijeli gabriella (@ermini141)

Uz upečatljive blejzere s dizajnerskim potpisom, kontroverzna prva dama ne skriva ljubav prema zanimljivim modelima kaputa, a prema mišljenju modnih znalaca, upravo ona ima kolekciju kaputa kojom ravnopravno konkurira onoj američke prve dame Melanije Trump.

Uglavnom je riječ o kaputima koji krojem prate liniju tijela, a Macron najradije nosi modele military stila s upečatljivim gumbima ili ukrasnim zipovima koji joj izvrsno pristaju.

  • +10
Svi kaputi Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U povodu treće godišnjice napada na parišku redakciju satiričnog časopisa Charlie Hedbo, Brigitte se obiteljima poginulih obratila u elegantnoj sivo-crnoj kombinaciji s fokusom na dosad neviđenom kaputu s uzorkom riblje kosti.

  • +35
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kaput strogog kroja naglasila je sivom dolčevitom, visokim gležnjačama lakirana sjaja i uskim crnim hlačama s detaljem patnetnih zatvarača na nogavicama.

Modnu dominaciju u prvim danima nove godine zatim je nastavila u službenom posjetu Kini. Suprugov govor pred domaćinima okupljenim ispred kineske palače Daming u gradu Xi'anu odlučila je pratiti u izdanju stvorenom od omiljenih odjevnih komada. Kombinaciji kožnih hlača, visokih crnih gležnjača i dolčevite Brigitte je vješto pridružila crveni kaput sa zlatnim gumbima u formi dvoredna kopčanja.

Bojom kaputa, koji izgledom neodoljivo podsjeća na njezine omiljene blejzere s potpisom Balmaina, odala je počast Kini, ali i crvenim detaljima koji su krasili gležnjače i kožnu torbicu - djelo slavnog Christiana Louboutina.

Poput Brigitte, gotovo identičnoj torbici nije odoljela latino diva Jennifer Lopez, koju s prvom damom Francuske veže i ljubav prema blejzerima modne kuće Balmain.

  • +14
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia