MOMČILO OTAŠEVIĆ

Zadire se u moju intimu, ali privatne stvari čuvam za sebe

24.03.2017 u 06:25

Bionic
Reading

Crnogorskog glumca Momčila Otaševića hrvatski gledatelji upoznali su kroz serije 'Zora Dubrovačka', 'Kud puklo da puklo' i 'Budva na pjeni od mora'. Od ove subote moći ćemo ga gledati u posve novoj ulozi i to voditeljskoj. Prvi put vodit će novi natjecateljski show RTL televizije 'Superljudi'. Za tportal je ispričao sve o svom novom angažmanu, kako se nosi s popularnošću i o svojoj obitelji, ali o ljubavnom dijelu života i vezi s glumicom Jelenom Perčin, nije želio govoriti

Talentirani Crnogorac Momčilo Otašević do sada je ostvario niz upečatljivih uloga, kako u serijama, tako i na filmu. Premda je vrlo mlad, uspio je u kratkom vremenu postati jedan od najpopularnijih glumaca u regiji. Uz glumačke angažmane, odnedavno se okušao i u voditeljskom, a kako mu ide ta uloga, gledatelji će imati priliku vidjeti od ove subote, 25. ožujka, na RTL televiziji u 20 sati.

'Na ekranu ili u kazalištu mi smo glumci uvijek izloženi. Glavna razlika u odnosu na sve ono što sam prije radio jest u tome što sada gledam u objektiv, direktno u kameru, a to je stvarno neobično, barem meni. I onda mi se čini da mi to zadaje malo muke. Ali kad se iz režije ne žale, valjda to nije tako loše. Jednako se predajem svemu što god radio', ispričao je glumac. Ne smeta mu čekanje između snimanja, nema tremu niti mu je teško ponavljati po nekoliko puta scene u showu.

O ponudi za show je taj skroman i pristupačni glumac, priznaje - razmišljao, nije je prihvatio odmah.

'Uvijek razmišljam. Uvijek stavljam na vagu, mjerim, ali sam imao sreće što sam u svom teatru, Crnogorskom narodom pozorištu imam svega sedam predstava za odigrati. Nekako se sve poklopilo da prihvatim sudjelovanje u showu. Sada sam na relaciji Beograd - Podgorica i sve stižem nekako. Na takav tempo sam već naviknuo', ističe glumac.

Zadivljen je natjecateljima u showu i njihovim neobičnim sposobnostima, a on bi, kaže, od posebnih talenata volio imati moć teleportacije.

'Kao mali sam htio biti mađioničar. A onda sam se razbio i sjećam se da mi je učiteljica rekla da nije lijepo da želim varati ljude. Onda sam ja završio u glumi, ali tu mislim da ne varam ljude, nego oni svjesno idu gledati neku fikciju. Ja sam tu da ih uvjerim u to, ne prevarim, tako da se nadam da sam naučio lekciju od svoje učiteljice. Glumom ću se baviti do kraja svog života', poručuje. Dugo se dvoumio između arhitekture i glume. Naime, u isto vrijeme upisao je arhitekturu u Rimu i glumu na Cetinju.

Obitelj za koju je jako vezan podržala ga je u njegovim glumačkim ambicijama. Uvijek i u svemu što radi ima potporu dvije godine mlađe sestre Sanje, majke Nade i oca Duška.

'Tata je baš navijao za glumu, on je bio presretan što sam je izabrao. A kako su žene uvijek racionalnije od nas muških, majka mi je postavila dobro pitanje: 'Je li moguće da ti pored Rima, biraš Cetinje?' I ja sam joj odgovorio: 'Ne, majko, nego pored arhitekture biram glumu.' Sve joj je bilo jasno i počela je plakati od sreće. Svi su bili sretni i podrška su mi od tada do današnjeg dana. Kad god imam neka putovanja ili angažmane u susjednim zemljama, bilo zbog snimanja serija ili gostovanja s kazalištem, najmanje vremena provodim s najmilijima. Roditelji me strpljivo čekaju da se vratim u Crnu Goru da se malo podruže sa mnom i gledaju neku moju predstavu po osmi put samo da bi me uopće vidjeli', objašnjava glumac.

Najveći kritičar mu je sestra.

'To je dobra stvar i dobro vam dođe da vam netko blizak može reći sve što misli o tome kako nešto radite. Još kada to može napraviti iskreno i pritom je vaša sestra, onda nema ljutnje. Kad je riječ o kritikama, mi smo na Akademiji još na prvoj godini naučili da sve moramo čuti i sve moramo prihvatiti. Moraš znati primiti što ti netko ima reći pa makar to bilo i nešto najgore na svijetu. Na sve to moraš reći: 'Hvala, trudit ću se.' U pravilu volim vidjeti gdje su mi  greške i volim se stalno nadograđivati i napraviti bolje, tražiti od sebe više. U najvećem sam problemu kada mislim da je sve dobro. Kada misliš da je sve okej, e tada ti, druže moj, posao ništa ne valja, ali kad znaš da nešto ne valja, imaš na čemu raditi i to je dobro', tvrdi glumac.

Medijska pozornost i zadiranje u privatni život mu ne smetaju. Ipak, ništa nije htio pričati o svojoj vezi s devet godina starijom djevojkom Jelenom Perčin s kojom je u vezi od snimanja serije 'Kud puklo da puklo' 2016. godine. Dodao je samo da mu nije lako održavati vezu na daljinu.

'Nemam problem što se tiče popularnosti. Sve je to dio posla i mogu se nositi s time. Zadire se u moju intimu, ali trudim se ispoštivati sve i odgovoriti na sva novinarska pitanja. No kada se puca baš na neke privatne stvari, onda izbjegavam odgovor. Privatne stvari čuvam za sebe i svoje društvo. Bavim se kulturnom djelatnošću i ljudi me trebaju gledati na sceni. I može me bilo tko zaustaviti na cesti i pitati nešto iz privatnog života, možemo o tome proćaskati, ali ne da to ide na naslovnu stranu nekih novina', pojasnio je.

Kada ima manje obaveza i više prostora za sebe, posvećuje se omiljenim hobijima. Rado peca, jaše i ide na skijanje koje mu je strast.

'Počeo sam s ozbiljnijim treningom zbog nekih projekata koji se sada spremaju. Krenuo sam i s ozbiljnom prehranom, ali sada trenutno ne mogu stići baviti se s time, ali generalno sam promijenio svoj način života, aktivirao sam se i godi mi ta promjena. Smršavio sam četiri kilograma. Nije to tako drastično jer volim jesti, ali isključio sam slatkiše i gazirane sokove i to mi je baš bilo teško odbaciti', priznao je.