NEOBIČAN IZBOR

Za Quentina Tarantina ovo je sedam najboljih filmova svih vremena

31.10.2022 u 12:36

Bionic
Reading

Na listi sedam nenadmašnih filmova slavnog redatelja Quentina Tarantina našlo se svega, od komedija do znanstveno-fantastičnih naslova, a na sam vrh zasjeo je jedan klasični horor film

Redatelj kultnog film 'Pulp Fiction' nedavno je izjavio da je 'Teksaški masakr motornom pilom', horor iz 1974. godine, jedan od rijetkih savršenih holivudskih filmova. Ovu tvrdnju Tarantino je iznio u svojoj novoj knjizi 'Cinema Speculation'.

Gostujući nedavno u emisiji Jimmy Kimmel Live, Tarantino je morao pojasniti svoju tvrdnju.

Propitujući njegov izbor, Kimmel je zamolio Tarantina da nabroji sve ostale holivudske filmove koje smatra nedodirljivima, na što mu je 59-godišnji filmaš odgovorio da ih nema baš puno, što samo govori koliko je filmska umjetnost teška.

'Gledajte, kad kažemo savršeni filmovi, govorimo o estetici bilo kojeg pojedinca. Ali čak i ako pokušavate uzeti u obzir sve estetike... savršeni filmovi na neki način križaju manje ili više sve estetike', nastavio je Tarantino.

Prije nego je pobrojao ostale holivudske filmove sa svoje liste najboljih, slavni filmaš je pojasnio da će njegovih sedam veličanstvenih možda izazvati čuđenje, ali i da bi ljudi trebali prihvatiti da svatko ima svoje favorite.

  • +5
Quentin Tarantino Izvor: Profimedia / Autor: Alessandro Serrano'/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Ne možete reći ništa što bi pobilo taj popis', kaže Tarantino pa navodi redom filmove 'Ralje' (1975.), 'Egzorcist' (1973.), 'Annie Hall' (1977.), 'Mladi Frankenstein' (1974.) i 'Povratak u budućnost' (1985.).

Tarantino je popisu dodao i vestern Sama Peckinpaha iz 1969. godine 'Divlja horda', dodavši da tehnički to nije bio savršen film, ali je bio tako nenadmašan da je morao završiti na njegovom popisu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Quentin Tarantino

Redatelj se osvrnuo i na tvrdnju Kanyea Westa da mu je Tarantino ukrao ideju za film 'Odbjegli Django', kazavši Kimmelu kako nema istine u tome da je West došao na ideju za taj film.