ODUŠEVIO GA JE

Tarantino nikad ne komentira aktualne filmove, no zbog jednog je napravio iznimku: 'Je..no volim 'Top Gun: Maverick'. Mislim da je fantastičan'

07.08.2022 u 23:02

Bionic
Reading

Redatelj i scenarist Quentin Tarantino kaže da inače ne voli komentirati aktualne filmove, ali zbog hita 'Top Gun: Maverick' napravio je iznimku. Iz jednostavnog razloga - oduševio ga je

Tijekom gostovanja u podcastu ReelBlend redatelja su pitali što misli o blockbusteru koji je poharao kino blagajne posljednjih sezona i postao najuspješniji film u bogatoj karijeri Toma Cruisea.

Tarantino je pak odgovor započeo s upozorenjem da ne voli pričati o novim filmovima jer je tada prisiljen govoriti samo dobre stvari, pa ne voli to raditi. No zatim je ipak nastavio dalje objašnjavajući: 'Ali u ovom slučaju, je..no volim 'Top Gun: Maverick'. Mislim da je fantastičan. Gledao sam ga u kinu… Svidio mi se i Spielbergov 'West Side Story'. Ta dva filma pružili su pravi kinematografski spektakl, kakav sam gotovo mislio da više neću vidjeti. Bilo je fantastično. Ali tu je i jedan divan aspekt, toliko volim film Tonyja Scotta (izvorni Top Gun) i toliko volim Tonyja, a Joseph Kosinski (redatelj novog Top Guna) je napravio sjajan posao. Poštovanje i ljubav prema Tonyju bili su u svakom kadru. Bilo je to vidljivo gotovo u svakoj odluci. Bilo je to svjesno, ali na stvarno cool način koji je bio doista pun poštovanja. I mislim da je to bilo vidljivo u svakoj odluci koju je Tom Cruise donio u filmu. To je najbliže tome da vidimo još jedan film Tonyja Scotta, a bio je jebeno sjajan'.

Izvor: Društvene mreže

Tarantino je dodao da je pitao Cruisea prije nego što je film objavljen kako će ga snimiti bez Scotta na što mu je glumac odgovorio: 'Znam i zato sam govorio' ne' sve ove godine - upravo iz tog razloga. No smislili smo način.'

Tarantino je rekao da je dirljiva scena ponovnog susreta Cruisea i Vala Kilmera u filmu 'bila gotovo previše jeftina, ali apsolutno funkcionira. Pomalo je to kao da Charlie Chaplin umire na pozornici za posljednju scenu 'Svjetla reflektora'... ali je..no funkcionira. Čekaš na to, a je..na scena te ispunjava'.

  • +7
Top Gun: Maverick Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Novi 'Top Gun' je film s najvećom zaradom u Cruiseovoj karijeri, a na kino blagajnama zaradio je gotovo 1,3 milijarde dolara.

Redatelj i producent Tony Scott, koji je umro prije 10 godina, režirao je 'True Romance', film iz 1993. za koji je scenarij napisao Tarantino. Osim toga, Tarantino je također dotjerao scenarij za Scottov hit 'Crimson Tide' iz 1995. godine.