INTERVJU IZ 2020. GODINE

Woody Allen o optužbama za seksualni napad na kćer Dylan Farrow: 'Ne vjerujem da laže, vjerujem da ona u to vjeruje'

29.03.2021 u 16:27

Bionic
Reading

U intervju za CBS Sunday Morning redatelj Woody Allen je govorio o optužbama za seksualni napad njegove posvojene kćeri Dylan Farrow, rekavši kako ne misli da Dylan laže, nego vjeruje u to što govori, jer su je u tu priču uvjerili

Intervjuu je snimljen nakon objavljivanja Allenovih memoara 'Apropos of Nothing' u srpnju prošle godine, a kako je snimljen prije HBO-ovog dokumentarca 'Allen v. Farrow', ne bavi se nikakvim konkretnim tvrdnjama izrečenim protiv njega u toj serije.

Navodi protiv Allena, koje je iznijela tada sedmogodišnja Dylan, prvi put su izneseni 1992. tijekom njegovog eksplozivnog razlaza s Mijom Farrow. Redatelj tada nije optužen, iako je tužitelj iz Connecticuta rekao da postoji vjerojatan razlog za kazneni slučaj.

'Zašto bi 57-godišnjak, koji nikad u životu nije bio optužen ni za što, iznenada usrijed prijeporne pravne bitke za skrbništvo to išao raditi u Mijinoj kući sa sedmogodišnjom djevojčicom?', pita se u intervjuu za CBS danas 85-godišnji Allen i kaže kako nije mislio da ova priča zaslužuje čak i istragu.

'To je tako besmisleno, ali ostala je mrlja. I dalje se drže ideje da ako možda i nisam zlostavljao Dylan, da je moguće da sam zlostavljao nju. Ništa što sam u Dylaninom životu učinio ne može se protumačiti tako', rekao je CBS-ovom voditelju Leeju Cowanu slavni redatelj.

Foršpan dokumentarne serije 'Allen protiv Farrow' Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

U četverodijelnoj HBO-ovoj dokumentarnoj seriji Dylan je davala svoje intenzivne i iscrpljujuće procjene onoga što je prošla kao dijete, nedugo nakon što je optužila Allena za seksualno zlostavljanje. Proces ocjenjivanja je tijekom tromjesečnog razdoblja uključivao devet razgovora, zbog čega se Dylan osjećala kao da laže, jer je morala neprestano braniti svoje iskustvo.

'Ako bih promijenila neku riječ, rekli bi da sam nedosljedna, ako sam koristila iste riječi kao i svaki drugi put, govorili bi da sam uvježbana', rekla je Dylan.

  • +8
HBO-ov dokumentarac 'Allen v. Farrow' Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U intervjuu za CBS Sunday Morning, Allen je rekao kako ne misli da Dylan laže.

'Vjerujem da ona to misli. Bila je dobro dijete. Ne vjerujem da to izmišlja. Ne vjerujem da laže. Vjerujem da vjeruje u to', rekao je Allen koji već dugo tvrdi da je Mia izmanipulirala i uvježbala Dylan.