'TREBA OSTATI AKTIVAN'

Vojvotkinja Camilla otkriva svoju novu stranu javnosti: Dan započinje lekcijama baleta, puno hoda i prakticira pilates

29.04.2020 u 16:08

Bionic
Reading

Supruga princa Charlesa, vojvotkinja Camilla već je dulje od mjesce dana u njihovoj rezidenciji u Škotskoj. Kako točno provodi dane u izolaciji i što joj vraća osmijeh na lice u ovim tmurnim vremenima, 72-godišnja Camilla sada je otkrila javnosti

Krajem prošlog mjeseca njezin suprug obolio je od koronavirusa, od čega se sada uspješno opravio. Upravo zbog toga, vojvotkinja Camilla i princ Charles zatvorili su se u svoju rezidenciju Birkhall u Škotskoj. Njihovi dani unatoč svemu, ispunjeni su s mnogo poslovnih projekata, a 72-godišnja vojvotkinja pokušava što je moguće ostati aktivna i sportski.

‘Moj suprug je radoholičar, gdje god da jesmo, posla ne nedostaje. Svaki dan pokušao učiniti nešto za svoje zaklade koje predstavljamo’, rekla je u video pozivu s Angelom Rippon, predsjednicom Kraljevske akademije plesa.

Povodom Međunarodnog dana plesa, vojvotkinja Camilla pohvalila se svojim plesnim pothvatima. Naime, već zadnjih 18 mjeseci prakticira balet, a unatoč situaciji Camilla je i dalje ustrajana. Sako jutro nakon što ustane odradi mali trening baleta ili pilatesa.

‘Moramo ostati aktivni, u suprotnom ćemo se svi udebljati, a na koncu nećemo moći ustati iz kreveta. Uopće nema veze govorimo li o 10- minutnoj rekreaciji ili nešto duljem treningu. Bitno je da aktivno započnete svoj dan’, rekla je 72-godišnja vojvotkinja koja je upravo u baletu našla svoj ispušni ventil.

‘Nikada prije nisam probala balet, no to nije važno jer balet je nešto što vas čini sretnijima. Zbog baleta se osjećam puno bolje. Zapravo ples me čini veselijom’, rekla je te objasnila kako je prije nešto više od godinu dana posjetila zajednici Silver swan koja se bavi baletom, prvi puta vidjela pravu ljepotu pokreta i tog plesa.

Ubrzo nakon toga okupila je svoje najbliže tri prijateljice, i jednom tjedno odlazile su zajedno na satove baleta.

‘Kada smo prvi put došle na sat, očekivala sam da ćemo se smijati jedna drugoj, a stvarna situacija bila je mnogo drugačija. Toliko smo se koncentrirale svaka na svoj zadatak da nismo imale vremena gledati što ona druga radi. Disanje, pravilno držanje i ravnoteža nešto su što vam cijelo vrijeme tijekom prakse prolazi kroz misli. I mnogo je napornije nego što izgleda’, rekla je vojvotkinja.

Osim toga kazala je da sigurno nikada neće postati profesionalni plesač i pojaviti se na sceni, no već sada vidi određeni napredak u svojoj praksi.

Osim baleta i pilatesa, supruga princa Charlesa uživa u dugim šetnjama po škotskoj rezidenciji i prirodi.