BRIŽAN DJED

Vojvotkinja Camilla otkrila dosad nepoznato lice princa Charlesa

18.07.2017 u 07:27

Bionic
Reading

Princ Charles sljedeći je pretendent na kraljevsku krunu, a o njegovu životu, kao i ostatku kraljevske obitelji, malo se toga zna. Nove, javnosti dosad nepoznate detalje o svom je suprugu otkrila vojvotkinja Camilla

Uoči 70. rođendana, koji joj se uskoro bliži, Camilla Parker Bowles za britanski Daily Mail otvorila je dušu i progovorila o svojoj svakodnevici i suživotu s budućim nasljednikom kraljevske titule, princem Charlesom.

Iako u javnosti od svog ulaska u kraljevsku obitelj nije stekla neko pozitivno mišljenje, vojvotkinja Camilla polako dobiva prve simpatije. Tako svojom simpatičnošću i smislom za humor nerijetko oduševi prisutne gdje god se pojavi, a tako je, tvrdi novinar, bilo i u njihovu razgovoru.

  • +2
Princ Charles s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim što se šalila na svoj račun i to po pitanju godina, ali i nekih radnih navika koje je stekla tek u starosti, budući da cijeli život nije imala potrebe za radom, Camilla je s osmijehom na licu progovorila i o ljubavi svog života, princu Charlesu.

'Volim okupljati i zbližavati ljude, volim razgovarati s mnoštvom. To je način na koji se rješavaju problemi. Mislim da sam to naučila od svog supruga. On je u tome briljantan', priznaje Camilla koja se posljednjih godina orijentirala na humanitarni rad i pomaganje zlostavljanim ženama. 

Otkrila je, osim toga, svoja dva velika straha i što ne voli te kako joj u tome pomaže suprug. Naime vojvotkinja se strahovito boji letenja, pa je za vrijeme dugih, pogotovo prekooceanskih letova, jako stisnuta uz princa Charlesa, inače iskusnog pilota. 

I dok je letenje njezina fobija, vrućina je nešto što ne može podnijeti i što strogo izbjegava. Zato joj, kaže, engleska klima itekako odgovara.

Dok nisu na kraljevskoj dužnosti, Camilla i Charles najradije se odmaraju u njegovoj kući u Birkhallu u Škotskoj. Ondje, kaže, nadoknađuju vrijeme s unucima, a Camilla priznaje da ga tijekom godine nema onoliko koliko bi željela.

'Ponekad kad sam sa suprugom u Škotskoj, on mojim unucima čita Harryja Pottera. Pritom imitira glasove likova jer je u tome sjajan, a ja baš nisam jer gluma nije moja jača strana. Uvijek mislim da će djeca divljati po krevetima i biti nemirna, ali oni sjednu oko njega i pozorno ga slušaju', rekla je tijekom razgovora vojvotkinja koja ima petero unučadi od kćeri i sina iz prvog braka.

'To je jako slatko. Princ Charles izuzetno je dobar s djecom, jednostavno ga obožavaju', nastavlja 69-godišnjakinja te dodaje kako misli da nas djeca čine mladima i drže na životu.

Otkrila je tako i da je njezini voljeni unuci zovu simpatičnim nadimkom Gaga te kako se uopće ne osjeća kao da će uskoro ušetati u sedmo desetljeće života. 

'Nisam baš sigurna u tu starost. Problem je to što se u svojoj glavi ne osjećam tako. Ponekad mislim da sam tinejdžerica, ali onda se poneki dijelovi moga tijela baš ne slažu s tom činjenicom. Kada vam noge nakon cijelih dana u cipelama na petu vrište za odmorom, tada shvatim da sam možda ostarjela', kazala je kroz smijeh nekad najomraženija članica britanske kraljevske obitelji.