Najteži trenuci

Camilla Parker Bowles: 'Bila sam zatvorenik u vlastitom domu'

29.05.2017 u 16:01

Bionic
Reading

U potpuno iskrenom razgovoru za britanski portal Daily Mail, vojvotkinja Camilla progovorila je o najtežim životnim trenucima. Pročitajte kako je izgledao njezin život nakon što se u javnosti saznalo za aferu s princem Charlesom koji je tada još bio u braku s princezom Dianom

'Bilo je užasno. Bilo je to zaista neugodno razdoblje koje ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju, a ja ga ne bih preživjela bez podrške svoje obitelji', započela je temu početka ljubavne afere s princem Charlesom vojvotkinja Camilla.

Princ Charles i Camilla upoznali su se davne 1970. na polo utakmici u Windsoru. Od samog početka nisu mogli prikriti simpatije i privlačnost te su ubrzo nakon toga započeli svoju ljubavnu vezu. Godinu dana veze bilo je bajno, a onda se princ pridružio Kraljevskoj mornarici. Kada se vratio, njegova je Camilla već bila u braku s Andrewom Parkerom Bowlesom, a on se ubrzo nakon toga zaručio s Dianom.

I tako su oboje živjeli u nesretnim brakovima, u kojima su dobili i djecu, a onda su jednog dana odlučili uzeti sudbinu u svoje ruke. 

Zbog izvanbračne afere Camillu su godinama mnogi gledali s prezirom.

'Nisam mogla ići nikamo, ali moja djeca su se unatoč situaciji nastavila ponašati normalno, kao i najbliži prijatelji', prisjetila se tih teških trenutaka u kojima joj je obitelj bila velika podrška.

Česti medijski napisi i stalna prisutnost fotoreportera ispred njezina doma jednostavno su je bacali u depresiju.

Nakon što se saznalo za njihovu aferu princ Charles i omiljena princeza Diana rastali su se, a Camilla je ubrzo također okončala svoj brak te im tada više ništa nije stajalo na putu.

Nakon smrti princeze Diane 1997., koja je potresla svijet, princ Charles odlučio je da neće gubiti vrijeme te je upoznao svoje sinove s novom izabranicom, a 2005. godine su se i vjenčali. Iako su ju godinama prezentirali kao osobu koje se oduvijek htjela skrasiti u kraljevskoj obitelji, Camilla - danas vojvotkinja od Cornwalla - rekla je da joj se bilo teško uklopiti u tu ulogu.

'Također se morate puno smijati, a ako ne možete, bolje da odmah odustanete. Ponekad upitam samu sebe - tko je ta žena? Jesam li to zaista ja? - i tako preživite. Treba se osim toga okružiti zaista dobrim prijateljima koji će vam reći kad s vama nešto nije u redu', otkrila je 69-godišnjakinja.

'Hvala Bogu da sam odgojena u obitelji u kojoj su pazili na ponašanje, naučili su me manirama. Možda zvuči pomalo snobovski, pogotovo u današnje vrijeme, ali napustili smo školu sa 16 godina i na fakultete je išao samo onaj tko je bio iznimno nadaren. Umjesto toga otišli smo u Firencu i Pariz i učili o kulturi, kako se ponašati s ljudima i kako razgovarati u određenoj situaciji. To je bilo ukorijenjeno u mojem odgoju, a da nisam imala takvo što, moja bi prilagodba u kraljevskoj obitelji bila još teža', iskrena je Camilla.