elektronička scena

Vodimo vas na proljetno izdanje Planet srijede

20.03.2024 u 16:54

Bionic
Reading

Uz Felvera sukreatorica ovog izdanja je beogradska DJ-ica Tijana T • U Željezničar stižu i Roi Perez, Salome, Bashkka, Kӣr i Tadi

Nakon dočeka jeseni i zime, Planet srijeda budi se ponovno uz početak proljeća i, shodno tome, donosi i širi svježe muzičke vidike. Ovo izdanje u petak, 22. ožujka u zagrebačkom klubu Željezničar uz organizatora Felvera potpisuje Tijana T, dobro nam poznata beogradska DJ-ica u vrhu svjetske elektronike. U postavi su zato neka od najuzbudljivijih imena beogradske i berlinske scene.

Cobra FM - FELVER - Live DJ - 6/6/2021 (Intergalactic FM) (Stereotip, Zagreb HR) Izvor: Društvene mreže

Najpopularnije podije njemačke prijestolnice redovito puni Roi Perez. S queer klupske scene u Tel Avivu vinuo se do rezidencije u Berghainu, ali i do znojnih klubova i festivalskih pozornica širom svijeta. Njegovo dinamično putovanje kroz stilove isprepliće techno i house s discom i breakovima, stvarajući hipnotizirajuće i snažno muzičko iskustvo.

Roi Perez | Boiler Room x Sugar Mountain 2024 Izvor: Društvene mreže

Jednako razigrana je i Salome, Gruzijka s berlinskom adresom. Istom blještavom energijom za pultom, kao nekad u Tbilisiju, donosi jedinstvenu mješavinu electra, acida i techna, ponekad i s fragmentima hardcorea, hip hopa i trancea.

Salome | Boiler Room: Amsterdam Izvor: Društvene mreže

Svježi zrak sceni udahnula je i Bashkka čije ime potječe od turske riječi za različitost. Nepovratno oblikovana desetljećem života u New Yorku i crnim trans ženama koje su nadahnule njezinu istinsku inkarnaciju, ova rezidentica Berghaina i minhenskog Blitza razara plesne podije svojim senzualno oporim setovima.

BASHKKAC - quence Of Calamities Izvor: Društvene mreže

Planet srijeda će se prvi put odigrati paralelno na dvije pozornice od kojih će jednu preuzeti Kӣr i Tadi, rezidenti beogradskog kluba Drugstore. Iza imena Kӣr krije se programski urednik Drugstorea te live umjetnik koji kombinira tradicionalne i eksperimentalne utjecaje u elektroakustičnoj muzici. Kӣr stvara zvuk u kojem postindustrijski zvukovi i melodični pokreti prelaze u plemenske ritmove.

Kӣr live | Boiler Room Belgrade: Drugstore Izvor: Društvene mreže

Tadi je vizualna umjetnica, DJ-ica i producentica iz Prištine s beogradskom adresom. Pokretačica je feminističkih i queer večeri u Prištini, a uz svoja izdanja bilježi i live i DJ nastupe diljem regije.

TEARS IN RAIN - Tijana T / March 9 / 6pm-7pm Izvor: Društvene mreže

Tijana T i Felver zaokružit će svojim svirkama novu avanturu u Željezničaru nakon odličnog iskustva iz zimskog izdanja Planet srijede.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrija: www.entrio.hr/event/planet-srijeda-17544

Čitateljima tportala darujemo 2x1 ulaznicu za PLANET srijedu (22.03.2024., Željezničar, Zagreb), a dobitnici su Luka Marčelja i Mate Šola.