peti kupe

Vodimo vas na mediteranski fusion uz Pellegrina

02.04.2024 u 15:07

Bionic
Reading

Talijanski majstor kombiniranja glazbenih utjecaja nastupit će uživo sa svojim projektom Zodyaco, ali i kao DJ

More, kosmos i zvjezdano nebo nad Vezuvom kao sastojci kolektivne katarze sublimirane u ritualu plesa. Takvo nadahnuće crpi Pellegrino, producent, DJ i tekstopisac, čovjek iza napuljske etikete Early Sounds. Ovaj pionir novog zvuka, koji spaja različite glazbene žanrove i atmosfere funka, disca te italo, napolitanske i jazz vibre, stiže u petak, 5. travnja u Peti Kupe.

Izvor: Društvene mreže

Već na debitantskom albumu 2016. Pellegrino eksperimentira sa zvukovima između disca i afro psihodelike, ali i s obradama kultnih talijanskih pjesama. Svojim live projektom Zodyaco od 2018. stvara ravnotežu svih svojih glazbenih utjecaja na tragu talijanske tradicije disca, jazz-funka, egzotičnog fusiona i mediteranskog misticizma.

Pellegrina je nemoguće etiketirati, jer stalno razvija zvuk tražeći bit mediteranske estetike, kroz zavodljive udaračke ritmove i heterogene glazbene utjecaje koji karakteriziraju njegove eklektične nastupe.

U Petom Kupeu će 5. travnja Pellegrino & Zodyaco nastupiti u live izdanju, a potom će nas Pellegrino počastiti i DJ setom. U cjelonoćnom eventu, u suradnji s Velvet Festivalom, pratit će ga i DJ-i Paloma, Pepi Jogarde i Antonio Zuza.

Ulaznice su dostupne online: https://www.entrio.hr/event/pellegrino-zodiaco-live-dj-set-17928

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Pellegrino & Zodiaco (05.04.2024., Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Borej Dusper i Ana Rukavina.