NAGRADNJAČE

Vodimo vas na ekstatičnu dramu 'Samo je kraj svijeta' filmskog wunderkinda Xaviera Dolana

21.03.2017 u 15:20

Bionic
Reading

Miljenik Cannesa Xavier Dolan, kanadski redatelj francuskih korijena jučer je proslavio tek 28. rođendan, a iza njega je kvintet uspješnih filmova kojima je zadivio struku i stekao gomilu obožavatelja diljem svijeta

U novom filmu žestokog emotivnog naboja i impresivnih glazbenih sekvenci okupio je zvjezdanu glumačku ekipu koju predvode Vincent Cassel, Marion Cotillard, Lea Seydoux i Nathalie Baye, a posebno je u glavnoj ulozi iznenadio francuski glumac u usponu Gaspard Ulliel, nedavno za tu ulogu nagrađen na Canadian Screen Awards. 'Samo je kraj svijeta' u Cannesu je osvojio Veliku nagradu žirija, drugu po važnosti odmah iza Zlatne palme.

Ime Xaviera Dolana u elitnim filmskim krugovima odzvanja već od 2009., kada je fascinirao svojim dugometražnim debijem 'Ubio sam majku' ('I killed my mother'), za koji je napisao scenarij, potpisuje režiju te u njemu igra glavnu ulogu. Film je svoj konto u rekordnom roku podebljao na 30 značajnih nagrada, među njima i najvažnije tri na festivalu u Cannesu, a struka je Dolana proglasila 'filmskim čudom od djeteta'. Tada ga je upoznala i zavoljela domaća filmofilska publika jer je 'Ubio sam majku' osvojio i glavnu nagradu na Zagreb Film Festivalu.

Dok hrvatska publika od 16. ožujka u izabranim kinima može uživati u filmu 'Samo je kraj svijeta', Xavier Dolan na drugom kraju svijeta režira i producira svoj prvi film na engleskom jeziku 'The Death and Life of John F. Donovan', s glumačkim imenima iz prve holivudske lige - Natalie Portman, Jessica Chastain, Thandie Newton i Susan Sarandon.

Osvojite ulaznice (2 x 2) i pogledajte snažnu obiteljsku dramu 'Samo je kraj svijeta' u prepoznatljivom Dolanovu stilu uzburkanih emocija, kompleksnih odnosa i raskošnih vizuala, i to u subotu, 25. ožujka u 19 sati u Kinu Europa. Dobitnici su Mirela Matijević Erceg i Goran Polak.