NA PREMIJERI BALETA

Vjekoslava Huljić u večernji izlazak povela sestru; znate li tko je Brankica Šola?

28.05.2023 u 08:30

Bionic
Reading

Dvije sestre odlučil su zajedno u splitskom HNK-u pogledati premijeru baleta La Stravaganza Noces. Nevjerojatno je sličnost Vjekoslave Huljić i Brankice Šole, a vidljivo je i da je Vjekoslavina kći Hana zapravo ista teta

Sinoćnja posljednja premijera baleta u splitskom HNK-u za ovu sezonu privukla je i brojna poznata lica, a među njima je bila i jedna od poznatijih Splićanki, Vjekoslava Huljić. Ona je odlučila pogledati La Stravaganza Noces, a u kazalište je stigla u društvu sestre Brankice Šole.

Ugledna splitska odvjetnica i supruga Ivana Šole, uz Vjekoslavu je svakako njezina najpoznatija sestra, dok se o trećoj zna jako malo. Inače, Ivan Šola bivši je prvak u moto sportu, točnije brzinskom motociklizmu, a 1983. je snimio i kultnu reklamu s Anom Sasso za Pipi. On je ujedno u Hrvatskoj popularizirao bob i bio član naše reprezentacije 2002. na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju.

Iako se drže podalje od interesa medija, sestre i majka Vjekoslave Huljić prije nekoliko su godina bile najveća joj potpora na promociji nove knjige.

GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH

Veliko slavlje u Splitu nisu propustili ni članovi obitelji Huljić, a Vjekoslava je ovoga puta u izlazak otišla sa sinom

Pogledaj galeriju

U to doba Brankica je imala crvenu kosu, a sličnost između nje i Vjekoslave nije se mogla poreći. Sada je kosu obojala u plavo, pa su dvije sestre nevjerojatno nalik jedna drugoj.

Na prvi pogled da se zaključiti i da je kći Vjekoslave Huljić, Hana, svoj izgled naslijedila upravo od tete, za kojom su 80-ih godina prošlog stoljeća uzdisali Splićani, a razlog je i više nego jasan kada pogledate fotografije iz arhive.