životna borba

[VIDEO] Zatočena Princeza Latifa snimala je poruke i slala ih prijateljima, no nedavno su prestale stizati, pa su oni alarmirali javnost: 'Strah me za svoj život'

16.02.2021 u 21:00

Bionic
Reading

Princeza Latifa, kći šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma koja je 2018. bezuspješno pokušala pobjeći iz zaljevskog grada-države, kaže da je drže kao taoca i strahuje za svoj život. U jednom od svojih ranijih videa objasnila je da je cijeli svoj život utamničena, mučena, premlaćivana i cenzurirana

Latifa koja danas ima 35 godina slala je snimke preko mobitela kojeg su joj prijatelji uspjeli prokrijumčariti u vilu u kojoj je zatvorena, s rešetkama na prozorima i naoružanim stražarima oko zdanja. Snimanja je obavljana u jedinoj prostoriji u kući u kojoj se mogla zaključati, toaletu. Kako su poruke prestale stizati, njezini prijatelji podijelili su snimke s medijima i apelirali na UN da joj pokušaju pomoći.

Izvor: Društvene mreže

'Talac sam, a vila iz koje se javljam pretvorena je u zatvor. Ne znam hoću li uspjeti preživjeti. Policija mi prijeti da ću ostatak života provesti u zatvoru i da nikada više neću ugledati sunčevu svjetlost', poručila je Latifa i dodala kako je situacija svakog dana sve gora. Snimku koju su dobili prijatelji princeze u utorak navečer objavio je BBC u emisiji Panorama.

Latifa je prvi je put pokušala pobjeći kad je imala 16 godina. Upoznala je francuskog poduzetnika Hervea Jauberta 2011., a uspjela je pobjeći uz pomoć svoje instruktorice capoeire, Tiine Jauhiainen. S njom se u veljači 2018. ukrcala na gumeni čamac i zaputila prema međunarodnim vodama, gdje ju je Jaubert čekao u jahti koja je plovila pod američkom zastavom. Kad je jahta bila pored indijske obale, na nju su se ukrcali komandosi koji su Latifu pod prijetnjom oružjem vratili u Dubai, skupa s ostalima na brodu, koje su pustili nakon dva tjedna pritvora u Emiratima. Od tada se Latifa više nije pojavila u javnosti.

U jednom od ranijih videa izjavila je da je cijeli svoj život utamničena, mučena, premlaćivana i cenzurirana te je otkrila da je jedno od čak 30 djece vladara Dubaija.

Nakon te afere u travnju 2018. oglasila se Vlada u Dubaiju i navela da je princeza 'vraćena obitelji te da je dobro'. Britansko pravosuđe je u ožujku 2020. godine presudilo da je emir Dubaija naredio otmicu svojih dviju kćeri Latife i Shamse. Shamsa je s 18 godina pokušala pobjeći od oca 2000. dok se nalazila u Engleskoj. Princeza Haya, koja je 2004. postala šesta emirova supruga, pobjegla je 2019. u London s njihovo dvoje djece.