STIŽE NA JESEN

[VIDEO] Frapantna sličnost: Pogledajte zvijezdu vampirske sage u ulozi princeze Diane

27.08.2021 u 11:01

Bionic
Reading

Dugo iščekivani biografski film o Diani Spencer u režiji Čileanca Pabla Larraina svoju će premijeru doživjeti na Filmskom festivalu u Veneciji koji počinje 1. rujna, a u kinima se očekuje od 5. studenog

U novom biografskom filmu o princezi Diani i njezinim posljednjim godinama života ulogu Lady Di prošle godine je dobila američka glumica Kristen Stewart, a to je u Hollywoodu dočekano s podijeljenim mišljenjima. 30-godišnjakinju koja se prije desetak godina proslavila u popularnoj 'Sumrak sagi' mnogi danas ne smatraju glumicom ozbiljnog kalibra.

Redatelj Pablo Larraín bio je siguran da Stewart ima sve karakteristike da savršeno prikaže Dianu, uključujući njenu predanost, sposobnost da iznese priču te raznolikost koju je dokazala kao glumica. Fanovi diljem svijeta su zato jedva čekali vidjeti kako se glumica snašla u ulozi i koliko je dobro skinula Dianin britanski naglasak.

Napokon je stigao i dugo očekivani trailer. U nešto više od minute vidi se kako Diana (Stewart) u vrijeme Božića luta po imanju Sandringham, a njezin se brak s princem Charlesom raspada nakon glasine o razvodu i nevjeri. Posebno emotivan trenutak u dugo očekivanom traileru prikazuje Lady Di kako plače (Stewart u njemu izgovara samo dvije riječi). Film za koji je scenarij napisao Steven Knight (radio je i za seriju 'Peaky Blinders) ne slijedi činjenice u potpunosti, već služi kao zamišljanje onoga što se moglo dogoditi tog blagdanskog razdoblja.

Izvor: Društvene mreže

Podsjetimo, film je režirao čileanski filmaš Pablo Larraín, a ranije je snimao film o prvoj dami Jackie Kennedy, 'Jackie', koji je zaradio tri nominacije za Oscara 2016., kada je mnoge u glavnoj ulozi impresionirala Natalie Portman. Uz Stewart, u filmu 'Spencer' pojavljuju se Sally Hawkins, Timothy Spall i Jack Farthing kao Charles.