DUNJA MAZZOCCO DRVAR

Veliko priznanje za omiljenu meteorologinju: 'Ova je nagrada došla kao kiša iz vedrog neba'

05.09.2018 u 19:14

Bionic
Reading

Zaštitno lice vremenske prognoze RTL televizije, meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar, u Budimpešti je primila veliko priznanje. Od 10 nominiranih, među kojima su bile i dvije zemlje izvan Europe, upravo je njoj uručena nagrada za najbolju televizijsku prognozu

Jedna od omiljenih hrvatskih meteorologinja, Dunja Mazzocco Drvar, početak rujna 2018. godine zasigurno će još dugo pamtiti. Naime, njoj je na konferenciji u Budimpešti uručena nagrada za najbolju televizijsku prognozu za 2018. godinu.

Tu nagradu dodjeljuje Europsko meteorološko društvo kao priznanje za najbolju komunikaciju znanstvenih informacija širokoj javnosti. Između 10 nominiranih, od kojih su dvije iz zemalja izvan Europe, četveročlani je stručni žiri odabrao upravo našu prognozu. U obrazloženju između ostaloga navode da ih se posebno dojmila usporedba podataka o vremenu s onim klimatološkim, što se smatra posebno vrijednim, te da su grafike čiste i jasne.

‘Ova je nagrada došla kao kiša iz vedrog neba! Znala sam da smo najbolji u Hrvatskoj, ali da smo tako dobri i u europskim okvirima nije mi bilo ni u peti. Visokoj peti, jasno, jer kakav bi prezenter bila bez visoke pete?’, kaže naša omiljena meteorologinja koja je još pod dojmom dobivanja nagrade.

  • +10
Dunja Mazzocco Drvar Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX