VELIKA ČAST

Dunja Mazzocco Drvar dobila priznanje: 'Neki igraju svjetsko, a ja europsko prvenstvo, ja sam samo malo prije završila'

Dunja Mazzocco Drvar

Dunja Mazzocco Drvar

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Vesela obavijest danas je stigla na adresu naše omiljene meteorologinje. Dunja Mazzocco Drvar proglašena je najboljom europskom TV meteorologinjom u proteklih godinu dana. Nagrada ju je kaže, iznenadila, a za tportal je otkrila kome ju je posvetila

'Ovo jesensko ljeto popravilo mi je priznanje kolega iz Europskog meteorološkog društva. Proglasili su me najboljom europskom TV meteorologinjom u proteklih godinu dana. Živjeli!', pohvalila se naša omiljena meteorologinja na svom Twitteru.

'Neki igraju svjetsko, a ja europsko prvenstvo, ja sam samo malo prije završila', rekla je za tportal u svom prepoznatljivom, duhovitom stilu Dunja Mazzocco Drvar.

'Svakako treba naglasiti da je RTL jedina televizija s nacionalnom koncesijom koja ima dva full time meteorologa koji se samo tome posvećuju. Ima izvrsnu ekipu u tehnici koja je spremna izvesti sve naše ideje. Jedini radimo meteorologiju uživo unutar informativnih emisija. Kombiniramo studijski i reporterski rad, aktivni smo na društvenim mrežama i surađujemo s gledateljima', poručila je. Dodaje kako je prvenstveno meteorologinja, ali u svom poslu se trudi biti i novinarka te dati gledateljima razumljive i korisne informacije.

''Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom', česta sintagma u vremenskim prognozama, građanima ne znači ništa. Oni žele znati životne stvari, mogu li s djecom u šetnju, hoće li sutra morati obuti čizme ili mogu izaći u novim sandalama, mogu li popravljati krov i trebaju li ponijeti kabanicu na koncert. Najvažnije mi je da nakon prognoze znaju odgovore na svoja pitanja i da mogu vjerovati onome što im kažem. Sva fizika i ostala znanja koja su potrebna da bi se dala točna prognoza ne znače ništa ako se gledateljima ne da jednostavna i primjenjiva informacija', kaže naša omiljena meteorologinja.

Nominacijski poziv iz EMS-a ju je iznenadio, a nagrada jako razveselila. 'Uobičajeno je da se nagrada nekome posveti, ja je posvećujem svima koji nisu pokisli jer su poslušali moju prognozu. I svom mužu, naravno, koji kad mu kažu da mu je lako jer uvijek zna kakvo će biti vrijeme kaže: ja sa ženom ne razgovaram o poslu!', izjavila je Dunja.

  • +10
  • +7

Dunja Mazzocco Drvar

Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!