'ZVIJEZDE PJEVAJU'

Veliko finale bez najboljih Borisa i Ivane

  • Autor: Igor Tretinjak
  • Zadnja izmjena 25.04.2010 12:11
  • Objavljeno 24.04.2010 u 21:58
Boris Mirković i Ivana Husar

Boris Mirković i Ivana Husar

Izvor: Promo fotografije / Autor: HTV / Dario Njavro

U polufinalu showa 'Zvijezde pjevaju' tri preostala para su zakrpala neotpjevane 'glazbene rupe' te zapjevala pjesme svojih mentora. Najviše su pokazali Boris i Ivana, ali su ih glasovi publike sasvim neočekivano i nezasluženo izbacili iz showa
HTV / Dario Njavro

HTV / Dario Njavro

Izvor: Promo fotografije / Autor: HTV / Dario Njavro

Polufinalnu emisiju otvorili su naglašeno opušteni Duško i Barbara te Ana i Jacques s nabrijanim 'Summertime Bluesom'. Na početku pjesme Ana se toliko uživjela u Jacquesovo energično pjevanje da je pomalo zaboravila na svoju rolu.

Njena solidna izvedba kretala se od djelomične recitativnosti do povremenog gubljenja u dubokom glasu, od raspjevanosti u visinama do lagane glasovne grubosti. Sam nastup ispunila je živom pjevačkom i scenskom energijom te razigranom koreografijom, što je zaokružilo punokrvnu rock'n'roll izvedbu.

Za mjuzikl su Tamara i Marko odabrali naizgled lakši put, otpjevavši pjesmu 'Bilo mi je prvi put' iz mjuzikla 'Za dobra stara vremena', u kojemu Marko nastupa. I tek napola su pogodili. Sigurno se dio neuspjeha nalazi u činjenici da je Marko prošli tjedan proveo u Londonu te su izostale zajedničke probe, što se jako osjećalo na sceni. Tamari je nedostajalo pjevačke i scenske energije, a njenim intimno intoniranim stihovima nismo povjerovali. Nije bilo ni međusobne kemije.

Prvi krug zatvorili su Boris i Ivana, najzahtjevnijom pjesmom, 'Drive My Car'. Dok se Ivana, kao prava mentorica, povukla u pozadinu, odlični Boris preuzeo je pjesmu u potpunosti u svoje ruke. Glasovno izuzetno energičan i uvjerljiv, a u nastupu opušten i samouvjeren, zavladao je scenom i sasvim opravdano osvojio žiri.

U drugom krugu tri para pjevala su pjesme mentora. Jacques je odabrao pjesmu 'Dužna si' u kojoj je preuzeo glavnu ulogu te je velikim dijelom natkrilio svoju partnericu. Ana je dosta falšala u glasovnim dubinama, ali je unijela veliku količinu glazbene emocije, što je pokrilo izvedbene pogreške.

HTV / Dario Njavro

HTV / Dario Njavro

Izvor: Promo fotografije / Autor: HTV / Dario Njavro

Tamara i Marko otpjevali su njegove 'Stare dobre stvari', u kojima je Markovom čistom, toplom i nježnom glasu prenaglašeno kontrirao Tamarin osjetno grublji glas. Na trenutke je prelazio u pretjerane visine, buke i falševe, a na mjestima je pucao.

Za kraj, Boris je uz Ivanu postao totalno 'Sexy cool'. Bez smetnji po svoju muškost preuzeo je ulogu Marije, Maje i(li) Martine, zapjevavši s Ivanom veliki hit divasica. Usput, prvi put u cijeloj sezoni džentlmenski joj je prepustio prvi glas, shodno tome utišavši svoju pjevačku energiju i prilagodivši je mentorici na najbolji način.

U oba kruga žiri je najviše bodova dao Borisu i Ivani. Ana i Jacques su oba puta bili drugi, dok su Tamara i Marko držali začelje kratke liste. Glasovanje je, za razliku od jučerašnjeg 'HTZ-ovog', trajalo tek 15-ak minuta te nije ubilo ritam showa, a proglašenje je bilo daleko kraće i bezbolnije po sudionike i gledatelje. Utoliko je šokantniji bio obrat.

Glasači se nisu složili sa žirijem te su Tamara i Marko prvi izborili mjesto u finalu, dok je između dva realno najbolja para cijele sezone mjesta u finalu bilo tek za – Anu i Jacquesa. Neočekivano i nezasluženo, finale neće vidjeti najbolji par sezone, Boris i Ivana.

Boris i Ivana: Drive My Car

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi