JAVNO OBEĆANJE

Veliki broj slavnih glumica ne želi snimati u američkim državama koje se protive prekidu trudnoće

01.06.2019 u 14:29

Bionic
Reading

Zvijezda 'Igre prijestolja' Sophie Turner, Brie Larson, Emma Roberts, Jessica Chastain, kao i više od stotinu drugih kolegica i kolega javno su obećali kako neće raditi u američkim državama koje su protiv prekida trudnoće

Iako je 'Igra prijestolja' gotova, mnoge zvijezde koje je lansirala svoju novostečenu slavu koriste za plemenite ciljeve. Trenutna politička klima u SAD-u izazvala je njenu oštru podjelu, a neke federalne države dodatno pojačavaju taj jaz napadom na pravo na prekid trudnoće.

Alabama, Arkansas, Georgia, Indiana, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Sjeverna Dakota, Ohio i Utah u zadnjih su nekoliko mjeseci sve donijele zakone koji znatno otežavaju prekid trudnoće. Mnoge holivudske zvijezde već su izrazile svoje nezadovoljstvo takvim potezima.

Sophie Turner samo je jedna među više od stotinu glumica, glumaca i drugih djelatnika filmske industrije koji su dali javno obećanje da neće raditi u Georgiji. No, zvijezda 'Igre prijestolja' napravila je korak više i na svoje društvene mreže stavila i stavove raznih članova američke Republikanske stranke o silovanju.

View this post on Instagram

Shame on you. OUR BODIES OUR CHOICE.

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on

'Još nisam rekla svojim agentima da sam potpisala. Oni će me pitati znači li to da ne mogu raditi u tim državama. Da, ne mogu raditi u tim državama', rekla je nedavno Sophie Turner.

  • +2
Sophie Turner Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia