TRANSFER

Velika promjena za lijepu Doris

28.05.2014 u 14:16

Bionic
Reading

Doris Pinčić Rogoznica, jedna od najomiljenijih hrvatskih glumica, početkom srpnja postaje dio RTL-ova tima

Doris Pinčić bit će pojačanje ekipe nove dramske serije koja se uskoro počinje snimati u Zagrebu i okolici, a koja će se prikazivati na RTL Televiziji ove jeseni.

Uz doajenku hrvatskog glumišta Lelu Margetić, Kseniju Pajić, Anu Begić, Lindu Begonju, Ornelu Višticu, Barbaru Nolu, Ivu Mihalić te Filipa Juričića, Aleksandra Cvjetkovića, Franu Perišina, Jana Kerekeša te mnoge druge, mlada će glumica imati posebnu ulogu koja će biti iznenađenje za gledatelje.


Rođena u Zadru 4. rujna 1988., zgodna glumica, osim na televiziji, glumila je i u kazalištu, u predstavi 'Lutke' redateljice Mladene Gavran. Krajem prošle godine, dobila je nagradu za najbolju mladu glumicu Hrvatskog društva dramskih umjetnika u istoj predstavi.

Doris je već u srednjoj školi imala svoju dječju emisiju na Radio 057 u Zadru pa ne čudi da je nastavila tim putem i s kolegom Robertom Kurbašom nedavno otvorila dječji zabavno-edukativni centar pod nazivom Ozbiljna zezaonica.

Već je tijekom srednje škole znala da će upisati Akademiju dramske umjetnosti, jer je, kako kaže, najbliža školi koja može ujediniti glumu i voditeljstvo. Stoga je odabrala studij u Osijeku, smjer lutkarstvo. Nakon diplome, vratila se u Zadar gdje se ponovo zaposlila na radiju, a izvodila je i predstave za djecu po vrtićima te pratila kulturu za jedne dnevne novine. Poznata je humanitarka koja nesebično pomaže drugima.
Uloga Lare u seriji 'Larin izbor' donijela joj je veliku popularnost diljem Hrvatske, a i šire. Novi projekt na RTL-u uzlazna je putanja glumačke karijere ove novopečene mame.