NOVO RAZDOBLJE

Velika promjena: Uplašeni princ George krenuo u prvi razred

07.09.2017 u 15:13

Bionic
Reading

Princ George, sin princa Williama i Kate Middleton, krenuo je u prvi razred prestižne privatne škole Thomas u jugozapadnom dijelu Londona. Budući da vojvotkinja Kate ovih dana ima problema s jutarnjim mučninama jer je treći put trudna, u školu je uplašenog nasljednika ispratio brižni otac, a evo kako je sve proteklo i kako zapravo izgleda školovanje u ovoj prestižnoj ustanovi

Najpoznatiji britanski kraljevski par Kate Middleton i princ William dočekali su i taj dan - njihov je prvorođeni sinčić George krenuo u školu.

Slavni roditelji prije nekoliko su tjedana iznenadili izborom škole za malenog princa. Odlučili su se tada za privatnu školu Thomas u jugozapadnom Londonu i time prekinuli dosadašnju tradiciju po kojoj su članovi kraljevske obitelji pohađali isključivo škole za dječake.  

  • +13
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poput svakog brižnog roditelja, princ William je jutros ispratio svog pospanog i uplašenog prvašića. Maleni je odjenuo školsku uniformu koja je obvezna i pri dolasku se pristojno rukovao s učiteljicom koja ga je dočekala u dvorištu.

Program škole koju pohađa 540 djevojčica i dječaka u dobi između četiri i 13 godina osigurava najbolji obrazovni sustav, a po polugodištu košta 45 tisuća kuna.  

Program je fokusiran na umjetnost, sport i aktivnosti, a ljubaznost i poštovanje toliko im je važno da je učenicima zabranjeno da imaju najbolje prijatelje jer tako vrijeđaju osjećaje ostale djece.

Škola ima svoje autobuse za odlaske na sportska natjecanja, znanstvene laboratorije, računalne odjele i glazbeni centar.

Ravnatelj je Simon O’Malley, koji je danas održao i svečani govor povodom početka nove školske godine. 

Poseban naglasak stavlja se na kraljevsku akademiju plesa koja se nalazi u sklopu škole. Učenici uz klasične plesove uče balet, a onda pripremaju i svečane priredbe za svoje roditelje na kraju svakog polugodišta.

Tijekom zimskih praznika učenici imaju mogućnost odlaska u austrijske Alpe i tada mogu pohađati školu skijanja te boraviti u luksuzno opremljenim apartmanima koji su u vlasništvu obitelji Thomas već preko 25 godina. 

Kao što je već naglašeno, posebno se fokusiraju na ljubaznost i manire. Zato pri svakom susretu s učiteljima učenici moraju pružiti ruku, ostvariti kontakt očima i pristojno pozdraviti. Najvažnije školsko pravilo je biti ljubazan.

  • +4
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Školska prehrana zasniva se uglavnom na zdravim i kvalitetnim namirnicama, pa se obroci spremaju bez aditiva ili hidrogeniranih masti te se pazi na količinu soli i šećera, a osim toga se jako puno radi na tjelesnoj aktivnosti djece.