u čast glazbenom velikanu

Vela Luka je spremna za tužnu obljetnicu: Prošle su tri godine od Oliverovog odlaska

20.07.2021 u 11:48

Bionic
Reading

U mjesto u kojem je pjevačka legenda Oliver Dragojević proveo najsretnije i najbezbrižnije dane svog djetinjstva i gdje je njegovo posljednje počivalište, u tijeku su pripreme za dvije glazbene večeri u njegovu čast

Idućeg četvrtka, 29. srpnja održat će se veliki koncert koji će se izravno prenositi na Drugom programu HTV-a. Voditelj će biti Duško Ćurlić, a publika u Vela Luci, kao i gledatelji će imati priliku čuti najljepše Oliverove nezaobilazne i svevremenske hitove.

Skladbe će izvoditi Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, klapa Ošjak i grupa Dupini, a za glazbenu pratnju i ovaj put će biti zadužen dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik Ante Gelo i orkestar kojim će ravnati Alan Bjelinski.

Druge večeri, kako doznaje Slobodna, nastupit će mlade glazbene zvijezde koje su gledatelji upoznali u raznim emisijama HRT-a poput 'A strane' i 'Voicea' među kojima je i ovogodišnja hrvatska predstavnica na natjecanju za Pjesmu Eurovizije, Albina Grčić.

  • +3
Albina Grčić Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ovu večer će HRT naknadno emitirati u svom programu. Dva dana prije prvog koncerta bit će upriličena otvorena izložba 'Oliver u objektivu Livija Andrijića', voditelja foto agencije Cropix koja se može pogledati u Centru za kulturu Vela Luke.