NAPETO DO SAMOG KRAJA

Konstrakta se izborila za ulazak u finale Eurosonga; evo kojih 10 zemalja ćemo vidjeti u završnici u subotu

12.05.2022 u 20:56

Bionic
Reading

Iako naša predstavnica Mia Dimšić s pjesmom 'Guilty Pleasure' nažalost nije uspjela ući u finale, u četvrtak su ljubitelji Eurosonga mogli uživati u drugoj polufinalnoj večeri na kojoj su nastupili glazbenici iz 18 zemalja

Nakon što su se predstavili glazbenici zemalja koje idu direktno u finale (Španjolska, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Italija), saznali smo i kojih deset zemalja se u četvrtak izborilo za finale.

To su: Belgija, Poljska, Finska, Azerbajdžan, Češka, Estonija, Australija, Švedska, Rumunjska i Srbija.

Posljednji nastup večeras je imala predstavnica Češke, We are Domi, s pjesmom 'Lights Off', a nakon toga slijedi glasovanje.

  • +9
Voditeljica Eurosonga Laura Pausini Izvor: Profimedia / Autor: Matteo Rasero / LaPresse / Profimedia

Belgijac Jérémie Makiese izveo je pjesmu 'Miss You', dok je Šveđanku Corneliju Jakobs, također jednu od favorita, publika nagradila snažnim pljeskom nakon što je izvela stvar 'Hold Me Closer' bez plesača.

Crnogorka Vladana izvela je pjesmu 'Breathe' te je ostavila dobar dojam u Torinu.

Eurosong 2022 Izvor: Profimedia / Autor: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poljski predstavnik Ochman je među favoritima ovogodišnjeg Eurosonga. Izveo je pjesmu 'River' te je sve oduševio.

WRS su uspješno predstavili Rumunjsku s pjesmom Llámame, a publici se jako svidio njihov nastup. Estonac Stefan na pozornici u Torinu je izveo pjesmu Hope te je burno pozdravljen od publike.

Ovogodišnji irski predstavnik je glazbenica Brooke koja je izvela pjesmu That's Rich, a zatim se publici u Torinu predstavila Andrea iz Sjeverne Makedonije s pjesmom Circles, power baladom koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Ciparska predstavnica Andromache izvela je pjesmu Ela ostavivši odličan dojam nadahnutim nastupom.

Australac Sheldon Riley otpjevao je stvar Not the Same. Australija je sudeći prema kladionicama među deset favorita za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu. Inače, ukoliko bi pobijedio predstavnik Australije, natjecanje bi se održalo u nekom europskoj državi prema dogovoru s Australijom.

Ovogodišnji predstavnik San Marina je Achille Lauro s pjesmom Stripper koji je poznat po brojnim kontroverzama koje ga prate, a svoj je eksplozivni nastup u Torinu u prozirnom kombinezonu 'začinio' i jahanjem električnog bika i poljupcem s gitaristom.

Emma Muscat s Malte predstavila se s pjesmom I Am What I Am, a njezin je nadahnut nastup izazvao oduševljenje u dvorani.

Gruziju su predstavili Circus Mircus s pjesmom Lock me in, a njihova je neobična koreografija popraćena burnim pljeskom.

Nakon Konstrakte publici se predstavio 21-godišnji Nadir Rustamli iz Azerbajdžana s pjesmom 'Fade to Black'.

Dugoočekivani nastup Konstrakte sve je oduševio, a publika ju je burno pozdravila te ju je cijelo vrijeme srčano bodrila velikim pljeskom u ritmu njezine pjesme 'In Corpore Sano' i uz uzvike odobravanja.

Nakon njih, publika u Torinu je mogla vidjeti predstavnika Izraela Michaela Bena Davida koji je napravio pravi show s pjesmom I.M.

Večerašnji show koji vode glazbenica Laura Pausini, radijski voditelj Alessandro Cattelan i glazbenik Mika - Michael Holbrook Penniman, otvorili su žestoki Finci The Rasmus s pjesmom Jezebel, a njihov je nastup inspiriran poznatim hororom It.

Inače, kako je dobro poznato ljubiteljima Eurosonga, Španjolska, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Italija uvijek izravno idu u finale jer su najveći financijski suradnici Europske radiodifuzijske unije, koja organizira natjecanje.

Finale će se održati u subotu 14. svibnja.