13 uspješnih sezona

Uvod u anatomiju: Što niste znali o omiljenoj TV seriji

03.05.2017 u 08:29

Bionic
Reading

Na američkim malim ekranima pojavila se kao sezonska zamjena na dan 27. ožujka 2005., nakon popularnih 'Kućanica', no serija 'Uvod u anatomiju' brzo je osvojila srca mnogobrojnih gledatelja diljem svijeta. Priča se bazira na životu doktorice Meredith Grey, koja počinje raditi kao stažist u fikcijskoj bolnici 'Seattle Grace' u gradu Seattleu. Fascinantan je podatak da se emitira već 13. godinu, a evo što možda niste znali o omiljenoj seriji

1. Naslov serije prvotno je bio zamišljen malo drugačije, a pitanje je bi li jednostavnim nazivom 'Kirurzi' stekli toliku popularnost.

2. Iako je Seattle, grad u kojem se priča serije i odvija, centar američke medicine, radnja je zapravo trebala biti smještena u Boston, New York illi Chicago. 'Seattle mi se svidio te mi se činio kao grad kojeg gledatelji još nisu pratili na televiziji', rekla je Shonda Lynn Rhimes koja stoji iza te megauspješne serije.

3. Glumac Justin Chambers koji je utjelovio lik Alexa Kareva, prema prvotnoj zamisli uopće nije trebao postojati, tek nakon posljednje probe odlučeno je kako će seriju ući i on. Alex koji se kasnije tijekom serije specijalizira za pedijatriju, i dalje je jedan od glavnih glumaca te ga pratimo i tijekom 13. sezone.

4. Richard Webber, poznati šef kirurgije te ujedno jedan od najvoljenijih likova, opisan je kao vrlo hladan čovjek prema svojim pacijentima, obitelji i studentima. Možete li to uopće zamisliti?

  • +3
Serija 'Uvod u anatomiju' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

5. Zgodni doktor Derek Shepherd, za kojim uzdišu žene diljem svijeta, trebao je imati kćer tinejdžericu u seriji, prema kojoj se loše odnosio u ranijim godinama. Ona ga je navodno trebala nagovoriti da počne raditi u bolnici kako bi se iskupio za sve te pogreške koje je napravio s njom kad je bila mlađa. Prisjetimo se, u prvim sezonama serije Derek se rastaje od supruge Addison Montgomery-Shepherd, također kirurginje, te započinje tajni ljubavni odnos s Meredith Grey. 

6. Meredithina mama izvorno je imala drugačiji ime,  Ellis Gray trebala se zvati Helen. Tijekom prve sezone predstavljena nam je njezina borba s Alzheimerovom bolesti. 

7. Postoji razlog što neki od liječnika iz ove fiktivne klinike toliko vole tekilu. Primjerice, Meredith i Cristina poznato je kako u seriji vrlo često ispijaju upravo to alkoholno piće, a redateljica je objasnila i zašto. 'Zapravo nikada niste vidjeli ženu koja pije na TV-u... žene nisu toliki alkoholičari', kazala je Shonda Lynn Rhimes.

8. Ako ste i vi jedan od onih koji je usporedio odnos doktora Dereka i doktorice Meredith s onim Face i Carrie u 'Sexu i gradu', niste jedini. Naime, kreatorica serije priznala je kako je temelj za ovaj odnos bila i već viđena verzija odnosa u kultnoj seriji iz Nex Yorka te iako nije bila time presretna, čini se kako je uspjelo jer je to postalo jedna od najomiljenijih ljubavnih priča s malih ekrana.