Sve se vraća u normalnu

Uskoro u Zagrebu: Picnic Galactic prvi drive in festival na otvorenom

21.05.2020 u 18:18

Bionic
Reading

Prvi glazbeni open air koncert održat će se na području parkirališta Zračne luke Franjo Tuđman u petak, 29. svibnja, a astupit će Discohernia, Kawasaki3p i ABOP

Svi smo željni koncerata i događanja, no naša nova stvarnost ne dopušta nam uobičajene načine zabave. Zato je organizator, agencija Pepermint, zajedno s partnerima Gradom Velikom Goricom i Međunarodnom zračnom lukom Zagreb, osmislila jedinstven Drive in festival na kojem se u potpunosti poštuju epidemiološke mjere i osigurava uživanje u dobroj glazbi i zabavi. Idejni začetnik ovog jedinstvenog festivala zagrebački je umjetnik Nedjeljko Mikac, koji sa svojim bendom Discohernia otvara festival na kojem će nastupiti i Kawasaki 3p i ABOP, stoji u priopćenju.

S obzirom na to da je trenutno jedini mogući način organizacije koncerata poštivanje razmaka između posjetitelja, to će se postići tako što će svaka grupa posjetitelja zauzeti svoj prostor unutar i oko automobila s jasno određenim pravilima ponašanja. Posjetitelji dolaze osobnim automobilima i parkiraju na točno određeno mjesto. Kretanje je dopušteno oko automobila i zauzetog parkirnog mjesta, a svako sljedeće mjesto udaljeno je najmanje dva metra.

Karte se mogu kupiti na www.entrio.hr po cijeni od 150 kn po vozilu za prvi red, do 100 kuna za ostale redove. Važno je napomenuti da je ulaz potpuno beskontaktni, kamera bilježi registraciju auta, koju prijavljujete prilikom kupnje ulaznice i podiže se rampa za ulaz vozila na parkiralište. Ostvareni prihod od prodaje karata bit će doniran u humanitarne svrhe za Crveni križ Velika Gorica.

Smatramo da ovaj festival pomaže, kako onima najpotrebitijima, putem donacija, tako i ostalim građanima koji će na jedinstvenom prostoru parkirališta putničkog terminala zračne luke, na originalan način uživati u glazbi i dobroj zabavi. Želja nam je stvoriti mjesto okupljanja i druženja u ovim drugačijim vremenima, poštujući sva pravila i ograničenja koja su nam ona donijela.