MRAČNA I NAPETA

'Tama: Oni koji ubijaju' - skandi hit koji će uspješno utažiti žeđ za kvalitetnim serijama

24.10.2022 u 08:51

Bionic
Reading

'Tama: Oni koji ubijaju' mračan je i napet reboot, odnosno spin-off popularne istoimene serije iz 2011. godine koji svakako vrijedi pogledati

Tama: Oni koji ubijaju (Darkness: Those Who Kill) kriminalističko-dramska (tzv. skandinavski noir) je serija koja nam dolazi iz službeno najsretnije zemlje na svijetu također poznate i kao Danska, ali istovremeno također i reboot/spin-off međunarodno uspješne istoimene serije iz 2011. godine koji je - barem ako se pita kritiku i publiku - još napetiji i mračniji od svoje preteče!

Jeziva utrka s vremenom

Detektiv Jan Michelson (Kenneth M. Christensen) proteklih šest mjeseci proveo je u uzaludnoj te po njegov osobni život i mentalno stanje pogubnoj potrazi za sedamnaestogodišnjom Julijom Vinding (Alvilda Lyneborg Lassen) koja je jedne večeri netragom nestala u jednom od kopenhaških predgrađa vraćajući se kući s partija.

Premda Janovi nadređeni pretpostavljaju da je za Juliju već prekasno te ga stoga miču sa slučaja, Jan je jedan od onih detektiva koji jednom kada zagrizu više ne puštaju te stoga odlučuje nastaviti sa započetom istragom, a što će se ubrzo pokazati kao ispravna odluka.

Nakon što ga njegova istraga dovede najprije do slučaja Natashe, odnosno još jedne sedamnaestogodišnjakinje koja je nestala deset godina ranije, a zatim i do pronalaska njenog beživotnog tijela, Jan biva “vraćen” na slučaj na kojem će od sada morati surađivati s od njega ništa manje predanom i sposobnom, ali bome ni tvrdoglavom kriminalnom profilerkom Louiseom Bergstein (Natalie Madueño).

Kada naši junaci saznaju za nestanak mlade djevojke po imenu Emma Holst (Tessa Hoder) polako počinju shvaćati da se zapravo nalaze u opasnoj igri lova na serijskog ubojicu i da je samo pitanje vremena kada će potonji ponovno počiniti zločin...

Potresna, turobna i iznenađujuće uvjerljiva, odnosno majstorski koncipirana i izvedena; Tama: Oni koji ubijaju - inače dostupna isključivo na streaming servisu Pickbox NOW - serija je nepogrešivo skandinavskog ugođaja u kojoj će bez sumnje uživati svi istinski ljubitelji ovog popularnog žanra!